Ετοιμάζεται ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ;;; Εκτάκτως στην Πολωνία ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Η Ρωσία έχει στραμμένη την προσοχή της στα πολωνικά εδάφη.

O Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έφτασε σήμερα στην πόλη Ρζεσζόφ που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, τα οποία έχουν διασχίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μπλίνκεν αναμένεται ότι θα συναντηθεί με Πολωνούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργού Εξωτερικών Ζμπίγκνιου Ράου.

Η Πολωνία είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Μπλίνκεν θα συζητήσει την αποστολή βοήθειας για την ασφάλεια της Πολωνίας, αλλά και ανθρωπιστικής βοήθειας, αντιδρώντας στην εισβολή. Επίσης, θα ευχαριστήσει την Πολωνία για το καλωσόρισμα της προς πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τις εστίες τους, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από την έναρξη της ειβολής στις 24 Φεβρουαρίου. Οι πρόσφυγες στο μεγαλύτερο αριθμό τους, διασχίζουν την Πολωνία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ.

Ο Μπλίνκεν έφτασε στην Πολωνία από τις Βρυξέλλες, όπου και συναντήθηκε την Παρασκευή με τους υπουργούς Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, της G7 και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο της συζήτησης, τις προσπάθειες της Δύσης για την άσκηση αποτροπής στη Ρωσία, μέσω ενός προγράμματος σκληρών κυρώσεων.

Στην Πολωνία, ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί με μία διακομματική επιτροπή του Κογκρέσου υπό τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημοκρατικό Γκρέγκορι Μικς, με τη συμμετοχή και του υψηλόβαθμου Ρεπουμπλικάνου στην ίδια επιτροπή, Μάικλ ΜακΚόλ.

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί