Ερντογάν: «Όλα θα τελειώσουν» στις 14 Μαΐου

Σε επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών, των πιο κρίσιμων - όπως τις χαρακτηρίζουν διεθνείς αναλυτές - την τελευταία δεκαετία, προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν από την Προύσα.

Όπως αναμενόταν, οι κάλπες θα ανοίξουν νωρίτερα από προβλεπόμενο, στις 14 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε συνάντηση με του νέους, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «όλα θα τελειώσουν» στις 14 Μαΐου, υπονοώντας και επιβεβαιώνοντας ότι αυτή θα είναι η ημερομηνία των εκλογών.

Ο τούρκος πρόεδρος απέφευγε μέχρι πρότινος να προσδιορίσει με ακρίβεια την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών, αν και «σημάδευε» συνεχώς την 14η Μαϊου σε επίσημες δηλώσεις του.

Ο κυβερνητικός εταίρος του, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, φρόντισε να επιβεβαιώσει την Παρασκευή τη διαρροή που ανέφερε πως οι κάλπες θα στηθούν στις 14 Μαΐου.

«Η Τουρκία έχει εισέλθει σε εκλογικό περιβάλλον, αν και όχι επίσημα. Με την έγκριση και τη διακριτική ευχέρεια του Προέδρου μας, οι γενικές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 14 Μαΐου 2023. Απομένουν 114 ημέρες, είμαστε έτοιμοι και πιστεύουμε πως η Δημοκρατία θα νικήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.


HuffPost/scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί