μία εβδομάδα αφότου πρώην κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος απηύθυνε έκκληση για την αποφυλάκιση του Ντεμιρτάς.
Πρώην ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς βρίσκεται στη φυλακή εδώ και περισσότερο από τέσσερα χρόνια για κατηγορίες που σχετίζονται με βίαιες διαδηλώσεις εναντίον της αδράνειας του τουρκικού στρατού στη διάρκεια επίθεσης μαχητών εναντίον της πόλης Κομπάνι των Κούρδων της Συρίας.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς είχε απευθύνει την περασμένη εβδομάδα έκκληση για την απελευθέρωση του Ντεμιρτάς. Όμως μπροστά στις επικρίσεις που αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες, ο Αρίντς παραιτήθηκε χθες, Τρίτη, από τη θέση που κατείχε στο προεδρικό συμβούλιο.
Σε ομιλία του προς μέλη του κόμματός του, του AKP, στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης σήμερα πως η κυβέρνησή του θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις του δικαστικού συστήματος μαζί με τους εθνικιστές συμμάχους του.
«Επιταχύνουμε την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Ερντογάν. «Θα φέρουμε πακέτα άλλων μεταρρυθμίσεων στο κοινοβούλιο … και θα οριστικοποιήσουμε το σχέδιο δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο Τούρκος πρόεδρος έπλεξε το εγκώμιο της κοινοβουλευτικής συμμαχίας του AKP με το εθνικιστικό MHP, μια μέρα αφού ο ηγέτης του MHP, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, απέρριψε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με διενέξεις με το AKP αναφορικά με τις πρόσφατες κυβερνητικές δηλώσεις περί μεταρρυθμίσεων.
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίθεση με drone σε στρατιωτική βάση στο Κουβέιτ – Καταστράφηκε ιταλικό UAV
- Η χώρα που μπορεί να αλλάξει το «παιχνίδι» ακόμα και αν τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Ιράν
- Στις Βρυξέλλες ο ΥΠΕΝ Στ. Παπασταύρου για το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ
- Η Τεχεράνη “δεν βλέπει κανέναν λόγο να διαπραγματευτεί” με τις ΗΠΑ, λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
- ΠΟΜΙΔΑ: Η νέα διαδικασία έκδοσης διαταγών πληρωμής και απόδοσης μισθίου από δικηγόρους
- Τροχαίο ατύχημα στο Ναύπλιο – Όχημα καρφώθηκε σε πυλωτή πολυκατοικίας (ΦΩΤΟ)
- Αιματοχυσία και στον Λίβανο – 850 νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα τις τελευταίες 2 εβδομάδες
- Μυστηριώδης δυσοσμία ταλαιπωρεί Νεοϋορκέζικη γειτονιά – Μυρίζει σαν «σάπια αυγά» και «καίει τα μάτια»
- Χρυσά Βατόμουρα: Το «War of the Worlds» στην κορυφή των χειρότερων ταινιών της χρονιάς
- «Ξύπνησε» ξανά το ηφαίστειο Κανλάον στις Φιλιππίνες – Εκτόξευσε τέφρα σε ύψος πέντε χιλιομέτρων, vid









