Ερντογάν: «Νετανιάχου αυτές είναι οι καλές σου μέρες – Έχεις τελειώσει και φεύγεις!»

Νέα «επίθεση» εξαπέλυσε σε ομιλία του από την Κωνσταντινούπολη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Δηλώνοντας ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα συνεχίζονται από τις 7 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Ερντογάν έριξε τα «βέλη» του κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού. «Νετανιάχου, εσύ τέλειωσεις, φεύγεις. Αυτές είναι οι καλές σου ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Πήρες την κατάρα των πονεμένων»

«Τώρα βλέπω πως ο Νετανιάχου πήρε μαζί τους δύο υπουργούς του και έκανε και συνέντευξη Τύπου. Ενοχλήθηκε πολύ από τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Μακρόν. Όπως τον ενόχλησε πολύ και η σύνοδος στο Ριάντ. Τι είπα εγώ χθες όταν επέστρεφα με το αεροπλάνο; Eϊ Νετανιάχου αυτές είναι οι καλές σου μέρες. Νετανιάχου να ξέρεις κάτι! Έχεις τελειώσει και φεύγεις! Φεύγεις! Πήρες την κατάρα των πονεμένων», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.


«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση»


«Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται όπως το Ισραήλ. Εμείς όμως, δεν σκεφτόμαστε και δεν μπορούμε να σκεφτούμε σαν αυτούς. Γιατί βλέπω τη Χαμάς ως ένα πολιτικό κόμμα που κέρδισε τις εκλογές στην Παλαιστίνη. Εκείνοι, θέλουν να μας φέρουν σε ένα σημείο να πούμε ”η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση”. Όχι, δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Αντίθετα, είναι άνθρωποι που αγωνίζονται να προστατεύσουν τα εδάφη τους, να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να πολεμήσουν για την πατρίδα τους. Η οπτική μεταξύ μας είναι εντελώς διαφορετική», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί