Είχε προηγηθεί τετ α τετ των δύο προέδρων στη σκιά της έντασης γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια.
Σε κοινές δηλώσεις που παραχώρησαν αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Ερντογάν για ακόμη μια φορά επιχείρησε να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας -τη στιγμή μάλιστα που δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πρότεινε στον Ζελένσκι να συναντήσει τον Πούτιν– ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις συγκρούσεις γύρω από τον πυρηνικό σταθμό.
Διαβάστε επίσης: O Ερντογάν περπατά σε μια λεπτή γραμμή ως διπλός πράκτορας του πολέμου στην Ουκρανία
«Εκφράσαμε την ανησυχία μας για τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια. Δεν θέλουμε να ζήσουμε ένα νέο Τσερνόμπιλ» είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Ερντογάν δεσμεύτηκε στον Ζελένσκι ότι θα παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας «όπως κάναμε μέχρι τώρα», ενώ έκανε εκτενή αναφορά στη Συμφωνία για τα σιτηρά.
«Όλος ο κόσμος άρχισε να αισθάνεται τις θετικές συνέπειες της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης, που κατέστησε δυνατή την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα στον κόσμο».
in, photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βανς από Ουγγαρία: Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους γραφειοκράτες της Ε.Ε.
- Απειλές Τραμπ για «κάτι μεγάλο» στο Ιράν: Ένας ολόκληρος πολιτισμός θα πεθάνει απόψε
- Μιχαηλίδου: «Για πρώτη φορά οι “Νταντάδες της Γειτονιάς” εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα
- Προβληματισμός για την υποτονική κίνηση στην αγορά εν όψει της Λαμπρής
- Κρεμλίνο: Ο κόσμος κάνει ουρά για ενεργειακές προμήθειες από τη Ρωσία
- Τη νήσο-ενεργειακό κόμβο Χαργκ βομβαρδίζουν οι ΗΠΑ – Ιράν: «Η αυτοσυγκράτηση έληξε», vid
- Ιράν: Νέα πλήγματα μερικές ώρες πριν από τη λήξη του τηλεγραφήματος του Τραμπ
- Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν: Αυξήστε τα κονδύλια των Ταμείων Συνοχής για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
- Το Ιράν θέτει όρους για μία ειρηνευτική συμφωνία διαρκείας με τις ΗΠΑ
- Επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη









