Ερντογάν για Άλωση της Κωνσταντινούπολης: «Ήταν από τις πιο θαυμάσιες νίκες στην Ιστορία»

Νέα πρόκληση από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Σε ανάρτηση που ανέβασε στα social media, η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Προεδρίας, ο Ερντογάν δίνει συγχαρητήρια για την 571η επέτειο της Άλωσης και κάνει λόγο για «μία από τις πιο θαυμάσιες νίκες στην Ιστορία».

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Συγχαίρω την 571η επέτειο από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, μια από τις θαυμάσιες νίκες της παγκόσμιας ιστορίας και της ιστορίας μας. Για να κατανοήσουμε το πνεύμα της κατάκτησης, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς κατακτήθηκε αυτή η ευλογημένη νίκη. Η στρατιωτική ιδιοφυΐα, η επιμονή και η αποφασιστικότητα του ηρωικού μας στρατού και η νίκη του αγαπημένου μας έθνους, η δίκαιη διοίκηση του μεγάλου πολιτικού Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ».

Η Κωνσταντινούπολη, η οποία κουβαλά τα ίχνη της ιστορίας της μέχρι σήμερα και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς πόλεις στον κόσμο. Οι επιχειρήσεις, η οικονομία, το εμπόριο, η τέχνη, ο πολιτισμός… Είναι το κέντρο ιδεών της χώρας μας στην εποχή μας.

Η πίστη, η αποφασιστικότητα και η επιμονή του σουλτάνου Μεχμέτ του Πορθητή και των ηρωικών στρατιωτών του όταν κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη μας εμπνέουν σήμερα να πετύχουμε τον στόχο του «Αιώνα της Τουρκίας», με την ευκαιρία της 571ης επετείου από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, κληρονομήσαμε αυτήν την μοναδικής ομορφιάς παγκόσμια πόλη. «Τιμώ τον Φατίχ Σουλτάνο Μεχμέτ και τους αγαπημένους μας μάρτυρες με έλεος, σεβασμό και ευγνωμοσύνη και χαιρετίζω όλους τους πολίτες μας με τα πιο εγκάρδια αισθήματά μου».

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση:

(photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA-EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί