Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης στο πρώην ανάκτορο του Τσιραγάν στην Κωνσταντινούπολη, ο αριθμός των κρατουμένων που θα ανταλλαγούν ξεπερνά τους χίλιους, που ήταν ο αριθμός αιχμαλώτων που αντηλλάγησαν μετά την πρώτη συνάντηση των δύο εμπόλεμων μερών στις 16 Μαΐου. Επισήμανε επίσης ότι εκτός από την ανταλλαγή κρατουμένων, επετεύχθη συμφωνία για παράδοση χιλιάδων σορών στρατιωτών, τόσο από τη ρωσική όσο και από την ουκρανική πλευρά. “Αυτά τα νούμερα είναι πραγματικά πολύ μεγάλα”, είπε ο κ. Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, “είναι πολύ σημαντικό” το γεγονός ότι οι ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες γίνονται στην Κωνσταντινούπολη και ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος για αυτό: “Δόξα τω Θεώ, η Τουρκία με την Κωνσταντινούπολη έχει γίνει ένα κομβικό σημείο σε αυτό το θέμα”.
“Η μεγαλύτερη επιθυμία μου και για τις δύο πλευρές είναι να φέρουμε και τον κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και τον κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι μαζί στην Κωνσταντινούπολη ή στην Άγκυρα, και μάλιστα να έλθει μαζί τους και ο κ. Τραμπ, και αν δεχτούν, θα ήθελα να είμαι μαζί τους σε αυτήν τη συνάντηση και έτσι να μετατρέψουμε την Κωνσταντινούπολη σε ένα κέντρο ειρήνης. Θα πάρουμε πρωτοβουλία για αυτό μετά την τελευταία συνάντηση”, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Γ. Μανδαλίδη – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ -EPA-AP POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Carpa uasi”: Η μοναδική κατασκευή των Ίνκας του 15ου αιώνα αποκαλύπτει τα μυστικά της
- Το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Μελίσα – Δείτε βίντεο από ελικόπτερο που κόβει την ανάσα
- Τα ρομπότ χειρουργούν πλέον με μεγάλη ακρίβεια – Βίντεο με τη δοκιμή σε αυγό χωρίς να σπάσει
- Τανζανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις διαδηλώσεις και τα επεισόδια
- Μεντβέντεφ για Poseidon: «Μπορεί να θεωρηθεί ένα πραγματικό όπλο της Ημέρας της Κρίσης»
- Κομοτηνή: 82χρονος πέθανε από ανακοπή μετά από επίθεση από τον 51χρονο γιο του
- Δεξιά «βόμβα»: Τι θα διοργανώσει στην Ουάσινγκτον Αμερικανίδα βουλευτής
- Με ποιόν θα συναντηθεί την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- ΔΥΠΑ: 183 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Νοέμβριο
- Manpower: Η τεχνολογία ανασχηματίζει ραγδαία τον ρόλο της εργασίας – Τα στοιχεία για την Ελλάδα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΑΑΔΕ
ΧΡΕΗ
ΑΨΙΔΑ ΓΑΛΕΡΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΑΑΔΕ
ΓΙΟΡΤΗ









