Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης στο πρώην ανάκτορο του Τσιραγάν στην Κωνσταντινούπολη, ο αριθμός των κρατουμένων που θα ανταλλαγούν ξεπερνά τους χίλιους, που ήταν ο αριθμός αιχμαλώτων που αντηλλάγησαν μετά την πρώτη συνάντηση των δύο εμπόλεμων μερών στις 16 Μαΐου. Επισήμανε επίσης ότι εκτός από την ανταλλαγή κρατουμένων, επετεύχθη συμφωνία για παράδοση χιλιάδων σορών στρατιωτών, τόσο από τη ρωσική όσο και από την ουκρανική πλευρά. “Αυτά τα νούμερα είναι πραγματικά πολύ μεγάλα”, είπε ο κ. Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, “είναι πολύ σημαντικό” το γεγονός ότι οι ρωσο-ουκρανικές συνομιλίες γίνονται στην Κωνσταντινούπολη και ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος για αυτό: “Δόξα τω Θεώ, η Τουρκία με την Κωνσταντινούπολη έχει γίνει ένα κομβικό σημείο σε αυτό το θέμα”.
“Η μεγαλύτερη επιθυμία μου και για τις δύο πλευρές είναι να φέρουμε και τον κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και τον κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι μαζί στην Κωνσταντινούπολη ή στην Άγκυρα, και μάλιστα να έλθει μαζί τους και ο κ. Τραμπ, και αν δεχτούν, θα ήθελα να είμαι μαζί τους σε αυτήν τη συνάντηση και έτσι να μετατρέψουμε την Κωνσταντινούπολη σε ένα κέντρο ειρήνης. Θα πάρουμε πρωτοβουλία για αυτό μετά την τελευταία συνάντηση”, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Γ. Μανδαλίδη – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ -EPA-AP POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ινδία και η Ρωσία εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να αυξήσουν τις προμήθειες LNG
- Έναρξη συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ για την εντατικοποίηση επιστροφών παράνομων μεταναστών
- Στη Βουλή τη Δευτέρα η ΠΝΠ για την επιδότηση καυσίμων και τα μέτρα στήριξης
- Γαλλία: Επικρίνουν δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη από τον Ρώσο ΥΠΕΞ
- Πούτιν: Οι σχέσεις μας με την Ευρώπη βρίσκονται σε κρίση – Εκείνοι στήριξαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία, vid
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 3 Απριλίου
- Πιερρακάκης: Οι επιπτώσεις της κρίσης αρχίζουν ήδη να γίνονται αισθητές στην πραγματική οικονομία
- Τραμπ: Ήμουν ο μόνος πρόεδρος που έκανε γνωστικό τεστ, vid
- Στο Βερολίνο θα βρεθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα ο ισλαμιστής ηγέτης της Συρίας
- Μεταναστευτικό: Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για πραγματικό κίνδυνο ανθρωπιστικής καταστροφής στον Λίβανο









