Έρχονται νέα lockdown από φθινοπωρο; Τζόνσον: Αν ο ιός είναι σαν τη γρίπη, θα έχουμε δύσκολο χειμώνα

Επίσκεψη στο Εθνικό Ινστιτούτο Βιολογικού Ελέγχου και Προτύπων (NIBSC) της Βρετανίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Μπόρις Τζόνσον,

ο οποίος δεν άφησε πολλά περιθώρια για τους Βρετανούς που θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το φετινό καλοκαίρι, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του και για έναν «δύσκολο χειμώνα».

«Η φετινή θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τα ταξίδια, όπως κι αν εξελιχθούν τα πράγματα. Φοβάμαι πως θα υπάρχουν καθυστερήσεις και μεγάλη ταλαιπωρία, καθώς η προτεραιότητα πρέπει να ασφαλίσουμε τη χώρα και να εμποδίσουμε τον ιό να επιστρέψει» ανέφερε αρχικά ο Βρετανός πρωθυπουργός, σχολιάζοντας και την πιθανότητα η βρετανική κυβέρνηση να περιορίσει ή να μηδενίσει τη διάρκεια της καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες στη «λίστα συναγερμού», όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Γαλλία.

Και συνέχισε, αναφερόμενος στα νέα στελέχη του ιού που κυκλοφορούν ήδη στη Βρετανία, αλλά και στο σχέδιο για άρση των περιοριστικων μέτρων μέσα στον Ιούλιο. «Δεν μπορούμε ποτέ να αποκλείσουμε την πιθανότητα πως θα προκύψει μια νέα ασθένεια, ένας νέος εφιάλτης, για τον οποίο δεν έχουμε προετοιμαστεί. Ωστόσο, αν δούμε που βρισκόμαστε τώρα, αν κρίνουμε από την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στις μεταλλάξεις (Άλφα, Δέλτα και Κάπα – πιστεύω πως η 19η Ιουλίου θα είναι το τελικό σημείο εφαρμογής των περιορισμών».

«Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να έχουμε μια κατάσταση όμοια με τη γρίπη και ο ιός να επιστρέψει τον χειμώνα. Ίσως έχουμε δύσκολο χειμώνα για διάφορους λόγους και μεγάλη πίεση στο NHS. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να περιορίσουμε τώρα τα κρούσματα, να δώσουμε ανάσες στο NHS για να ανταποκριθεί στην πίεση και θα επενδύσουμε όσο μπορούμε για να διασφαλίσουμε τις δυνατότητες του Συτστήματος Υγείας» ανέφερε ο Τζόνσον.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί