Έρχεται ΘΥΕΛΛΑ! Ξεκινά έρευνα στη Ρωσία για την παρουσία της ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ SAS στην Ουκρανία

Αν αληθεύουν οι αναφορές τι θα ακολουθήσει;;;

Το ανώτατο κρατικό ερευνητικό όργανο της Ρωσίας δήλωσε το Σάββατο ότι εξετάζει δημοσίευμα ρωσικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με το οποίο μέλη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS της Βρετανίας, με εξειδίκευση σε ενέργειες σαμποτάζ, έχουν αναπτυχθεί στην δυτική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Η SAS (Special Air Service) είναι μια επίλεκτη στρατιωτική δύναμη που έχει εκπαιδευτεί για τη διεξαγωγή ειδικών επιχειρήσεων, την παρακολούθηση και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Θυμίζουμε πως το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλέστηκε το Σάββατο μια ρωσική πηγή ασφαλείας που ανέφερε ότι περίπου 20 μέλη της SAS είχαν σταλεί στο Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ρωσική ερευνητική επιτροπή θα μελετηθεί η αναφορά ότι είχαν σταλεί “για να βοηθήσουν τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες στην οργάνωση σαμποτάζ στο έδαφος της Ουκρανίας”.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα μέτρα που θα λάβουν οι ρωσικές αρχές αν αποδειχθεί η συμμετοχή της συγκεκριμένης βρετανικής δύναμης σε ουκρανικό έδαφος.

Αν αποδειχθεί ωστόσο θα πρόκειται για την πρώτη ΕΝΕΡΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ νατοϊκού κράτους στον ουκρανικό πόλεμο, κάτι που πολλές φορές, από την πρώτη μέρα, η Μόσχα έχει προειδοποιήσει πως δεν θα ανεχθεί.

Μέχρι στιγμής, παρά τις πληροφορίες που υπάρχουν για το AZOVSTAL, δεν έχει αποδειχθεί η παρείσφρηση στην Ουκρανία εν ενεργεία στατιωτικού νατοϊκού κράτους.

Όσοι δυτικοί πολεμούν θεωρούνται “μισθοφόροι εθελοντές”.

(φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί