Επίθεση του Αραβικού Συνδέσμου στην Άγκυρα: Αρνητική και απειλητική αντίδραση της κατοχικής Τουρκίας

Ο Αραβικός Σύνδεσμος (Arab League) καταδίκασε την Τουρκία για τις απαράδεκτες και παράνομες επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις των αραβικών χωρών, και συγκεκριμένα στη Λιβύη και τη Συρία.

Κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει όλες τις προκλητικές ενέργειες της “που απειλούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή”.

Επιπλέον, η δήλωση των αραβικών χωρών ανέφερε ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να παρεμβαίνει στη Λιβύη και να σταματήσει να πραγματοποιεί επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας.

Για να εκδοθεί η ανακοίνωση πρωτοστάτησαν η Αίγυπτος, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και άλλες αραβικές χώρες.

Η Τουρκία αντέδρασε με θυμό στην απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς -την ίδια στιγμή- προσπαθεί «να τα βρει» με το Κάιρο και τα Εμιράτα.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών αναφέρονται τα εξής:

Απορρίπτουμε εντελώς τα αβάσιμα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν εναντίον της Τουρκίας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2021.

Είναι γνωστό ότι οι στερεότυπες καταγγελίες ορισμένων μελών του Αραβικού Συνδέσμου εναντίον της Τουρκίας για συγκάλυψη των φιλοδοξιών και της ατζέντας τους δεν έχει απήχηση στους φιλικούς και αδελφούς Αραβικούς λαούς. Η επιμονή σε αυτή τη στάση από την οποία κανείς δεν ωφελείται, δεν είναι επίσης συμβατή με τα πρόσφατα θετικά βήματα που έγιναν στην περιοχή.

Στην πραγματικότητα, φαίνεται επίσης ότι ορισμένα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου έχουν αντιταχθεί ή διατυπώσει επιφυλάξεις για αυτά τα ψηφίσματα γνωστά για τη σκόπιμη φύση τους.

(hellasjournal. com / photo: screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί