Επιστροφή της ποδιάς στα γαλλικά σχολεία; Τι αλλαγές σχεδιάζει ο Μακρόν στη γαλλική εκπαίδευση

Τις προτεραιότητες της γαλλικής κυβέρνησης στα σχολεία της χώρας μέχρι και το 2027 παρουσίασε ο Εμανουέλ Μακρόν την Τρίτη (16/1), με τον ίδιο να ανακοινώνει πως εξετάζεται και το ενδεχόμενο της επιστροφής της ποδιάς στην σχολική εκπαίδευση.

Ειδικότερα, ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι για τον απολογισμό των πρώτων 20 μηνών της δεύτερης θητείας του, έδωσε έμφαση στον ρόλο της σχολικής εκπαίδευσης στη διαμόρφωση του Γάλλου πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την υιοθέτηση μέτρων, όπως η ενίσχυση της πολιτικής αγωγής, η υποχρεωτική εκμάθηση του γαλλικού εθνικού ύμνου, η θέσπιση τελετών απονομής απολυτηρίων, αλλά και η εισαγωγή στην εκπαιδευτική ύλη μαθημάτων όπως το θέατρο και η ιστορία της τέχνης.

Μίλησε ακόμα για «καλύτερα εκπαιδευμένους και αμειβόμενους καθηγητές και δασκάλους» ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της μαθητικής πόδιας στο γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη «ελέγχου της οθόνης» για τα παιδιά τόσο σε σχέση με την διαμόρφωση της συνείδησης τους όσο και σε σχέση με την επαφή που αποκτούν με την πραγματικότητα.

Ακόμα, κατά την συνέντευξή Τύπου, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε και μέτρα, όπως η παροχή γονικής άδειας και στους δύο γονείς, σε μία περίοδο που στη Γαλλία καταγράφεται ο μικρότερος αριθμός γεννήσεων από το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και μετά.

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-AFP POOL)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί