• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Επιστρέφω σύντομα» – Νέες φωτογραφίες Τραμπ από το νοσοκομείο μετά την ανησυχία για την υγεία του

«Επιστρέφω σύντομα» – Νέες φωτογραφίες Τραμπ από το νοσοκομείο μετά την ανησυχία για την υγεία του

Απογοητεύοντας όσους τον ήθελαν... νεκρό

Σημαντική πρόοδο σημειώνει, σύμφωνα με την ομάδα των γιατρών του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται χωρίς να είναι εντελώς «εκτός κινδύνου» ενώ ο Λευκός Οίκος τροφοδοτεί συνεχώς το κοινό με υλικό μέσα από το νοσοκομείο.  

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο νέες φωτογραφίες που εμφανίζουν τον πρόεδρο να εργάζεται στο Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Ουόλτερ Ριντ στο Μέριλαντ, όπου βρίσκεται από την Παρασκευή.

Ο επικεφαλής ιατρός της αμερικανικής προεδρίας, Σον Κόνλεϊ, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ότι ο Τραμπ έχει «κάνει σημαντική πρόοδο μετά τη διάγνωση».

Σε μία από τις φωτογραφίες ο Τραμπ κάθεται στο ίδιο γραφείο από το οποίο απηύθυνε νωρίτερα ένα μαγνητοφωνημένο μήνυμα, στο οποίο έλεγε ότι αισθάνεται «πολύ καλύτερα τώρα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ώρα εργασίας. Joyce N. Boghosian/White House

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ακόμη εντελώς «εκτός κινδύνου», αλλά η ομάδα των θεραπόντων ιατρών του είναι «συγκρατημένα αισιόδοξη» καθώς η κατάστασή του «εξελίσσεται καλά», τόνισε χθες Σάββατο το βράδυ ο Κόνλι.

«Η κατάσταση του προέδρου [των ΗΠΑ Ντόναλντ] Τραμπ συνεχίζει να εξελίσσεται καλά, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο μετά τη διάγνωση», διαβεβαίωσε ο Κόνλεϊ.

Ο Τραμπ έχει εισαχθεί σε ειδική πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου στη Βηθέσδα (Μέριλαντ), σε μικρή απόσταση από την Ουάσινγκτον.

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται από την Παρασκευή. Joyce N. Boghosian/White House

Ο Τραμπ «πέρασε μεγάλο μέρος του απογεύματος ασκώντας τα καθήκοντά του, και σηκώθηκε και κινήθηκε στο δωμάτιό του χωρίς δυσκολία», ανέφερε ο Κόνλεϊ, ο οποίος διαβεβαίωσε πως ο αμερικανός πρόεδρος παραμένει απύρετος.

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στην αμερικανική προεδρία ενήμερη για την κατάστασή του είχε δηλώσει πως οι ενδείξεις του Τραμπ ήταν «ανησυχητικές», προκαλώντας σύγχυση σε πολλούς, καθώς ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου παρουσιάζει εντελώς αντίθετη εικόνα.

Ο ίδιος ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, παρότι διαβεβαίωσε σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter — δεν είναι σαφές το πότε ακριβώς μαγνητοσκοπήθηκε — ότι αισθάνεται «πολύ καλύτερα» και αναμένει να «επιστρέψει σύντομα» στην Ουάσινγκτον, αναγνώρισε ταυτόχρονα ότι οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι κρίσιμες και πρόσθεσε «θα δούμε τι θα γίνει».


cnn/photo: video screenshot