με την κινητικότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να αυξάνεται τον τελευταίο καιρό.
Το ISIS ξεκίνησε μια νέα επίθεση τη Δευτέρα με στόχο τις θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στο Κυβερνείο του Ντιρ Έζορ.
Σύμφωνα με έκθεση από το πεδίο, το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε την επίθεση στις θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού στην ορεινή περιοχή του Jabal Bishri. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια έντονη και αιματηρή μάχη μεταξύ των δύο στρατών.
Ταυτόχρονα, μια άλλη μονάδα του Συριακού Στρατού αντιμετώπισε μια επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Jabal Al-Sukhnah, η οποία βρίσκεται δυτικά των διοικητικών συνόρων.
Ο Ερντογάν επανέφερε το ISIS
Oι Κούρδοι της Συρίας είχαν προειδοποιήσει πως μια τουρκική στρατιωτική εισβολή στη βόρεια Συρία θα επέφερε μια μείζονα επανεμφάνιση της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS.
Μια τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα ακύρωνε χρόνια καρποφόρων μαχών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), συμμαχίας κούρδων και αράβων μαχητών, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και θα επέτρεπε στους αρχηγούς της οργάνωσης, που βρίσκονται ακόμη στη ζωή, να βγουν από την κρυψώνα τους.
Οι Κούρδοι αποτέλεσαν σημαντικούς συμμάχους για την Δύση, καθώς πολεμούσαν και αντιστέκονταν στις απειλές της ισλαμικής τρομοκρατίας. Η συμμαχία αυτή διαλύθηκε σε μία μόνο στιγμή, καθώς ο Τράμπ γύρισε την πλάτη του σ αυτούς, αφήνοντας ακόμη περισσότερο εκτεθειμένη την Ευρώπη σε νέους κινδύνους, όσον αφορά την ανασύνταξη των τρομοκρατών ισλαμιστών.
(Με πληροφορίες από onalert – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: «Θέλω δικαιοσύνη για το παιδί μου» δήλωσε ο πατέρας του θύματος
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ στις 24-25 Μαρτίου λόγω των παρελάσεων
- Θέατρο στημένο εις βάρος των ανθρώπων: Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια οικονομία
- Λάρισα: Την 1η Απριλίου συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη
- Ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη όπλων στο Ιράν – Vid
- Ευρωπαϊκή συνδρομή για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο, ζητά Έλληνας Ευρωβουλευτής
- Ο Τραμπ θα «παγώσει» για πέντε ημέρες τα χτυπήματα κατά ενεργειακών υποδομών του Ιράν
- Το Κρεμλίνο κρίνει πως μόνον η “πολιτική και διπλωματική οδός” θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αποκλιμάκωση
- Τέμπη: Η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί αίτημα για διακοπή της δίκης
- Ακόμα πιο απρόβλεπτο τώρα το Ιράν: Ο πολυεπίπεδος μηχανισμός που καλούνται να νικήσουν οι ΗΠΑ









