Επίσκεψη Ερντογάν στα ΗΑΕ και επενδύσεις στο βάθος

Επίσημη επίσκεψη στα ΗΑΕ πραγματοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με σκοπό την εξομάλυνση των σχέσεων και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών την ίδια στιγμή που ο πλανήτης κρατά την ανάσα του με τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία. Προς τιμήν του Τούρκου Προέδρου, τα ΗΑΕ οργάνωσαν LED show  στην πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι : […]

Επίσημη επίσκεψη στα ΗΑΕ πραγματοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με σκοπό την εξομάλυνση των σχέσεων και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών την ίδια στιγμή που ο πλανήτης κρατά την ανάσα του με τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία.

Προς τιμήν του Τούρκου Προέδρου, τα ΗΑΕ οργάνωσαν LED show  στην πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι :

Θα κάνουμε πολλά αποφασιστικά βήματα καθώς τα ΗΑΕ παρουσίασαν ένα επενδυτικό σχέδιο αξίας 10 δις δολαρίων. Στηριζόμενοι στην αμοιβαία κατανόηση περί της εγκαθίδρυσης και διατήρησης της σταθερότητας και της ειρήνης, έγινε μία ανταλλαγή απόψεων για τις διεθνείς εξελίξεις τόσο στην περιοχή όσο και διεθνώς και θα υπογραφούν συνολικά 12 συμφωνίες οι οποίες θα βελτιώσουν τις σχέσεις μας.”

Το οικονομικό μέγεθος του εμπορίου μεταξύ Τουρκίας και ΗΑΕ ανήλθε τον περασμένο χρόνο στα 7,5 δις δολάρια με προοπτικές να αυξηθεί μετά τις συμφωνίες που θα υπογραφούν. Εντός των συμφωνιών αυτών περιλαμβάνεται και το εμπόριο πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, μετάλλων, περλών αλλά και άλλων πρώτων υλών τα οποία διαθέτουν τα ΗΑΕ.

Θυμίζουμε ότι ΗΑΕ και Τουρκία έχουν καίριες διαφορές μεταξύ τους ως προς την πολιτική που ακολουθεί η μία και η άλλη  για τη Μέση Ανατολή, ειδικά στη Συρία και το Ιράκ αλλά και  στη Βόρεια Αφρική όπου στη Λιβύη οι Τούρκοι υποστηρίζουν την Κυβέρνηση της Τρίπολης και  τα ΗΑΕ το Στρατάρχη Χαφτάρ στη Βεγγάζη. Ταυτόχρονα, τα ΗΑΕ έχουν υπογράψει αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα, πράγμα που αποτέλεσε καίριο πλήγμα για την Τουρκία και τις σχέσεις της με τα ΗΑΕ αλλά εμπρός στην τόνωση της οικονομίας της Τουρκίας, αυτά μπαίνουν λίγο στην άκρη.

ΦΩΤΟ TWITTER

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί