Η Ανατολή με τον Παγκόσμιο νότο ισχυροποιούνται οικονομικά και προκαλεί την πάλαι ποτέ πρωτοκαθεδρία της διεθνιστικής Δύσης. Η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS (NDB) πρόσθεσε και επίσημα την Αλγερία ως το νεότερο μέλος της, ενισχύοντας την προσπάθεια του μπλοκ για έναν πολυπολικό χρηματοοικονομικό κόσμο.
Η πρόεδρος της NDB, Ντίλμα Ρούσεφ, χαιρέτισε την κίνηση, λέγοντας ότι η Αλγερία θα βοηθήσει στην ενίσχυση της παγκόσμιας επιρροής της τράπεζας, αναφέρει το Sputnik.
Η NDB, ή Τράπεζα BRICS, δημιουργήθηκε από την Βραζιλία, την Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Αφρική, χωρίς να βασίζεται στην Παγκόσμια Τράπεζα ή το ΔΝΤ, που κυριαρχείται από την Δύση.
Η Ρωσία και οι σύμμαχοί της όχι απλά μπήκαν για τα καλά στο γεωοικονομικό «παιχνίδι», αλλά δείχνουν να το ορίζουν.
Αντιθέτως η διεθνιστική Ευρώπη οδηγείται στην παρακμή…