Επίσημη ΕΜΠΛΟΚΗ Κίνας στην Ευρασία! Όλος ο πλανήτης σε ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ

Αν δεν αλλάξει κάτι, τα πράγματα οδηγούνται σε όλεθρο...

Η Κίνα αρχίζει και εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην ευρασιατική ένταση!

Μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του Καζακστάν Kassym-Jomart Tokayev τη Δευτέρα στο Νουρ-Σουλτάν, ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Wei Fenghe τόνισε: «Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στις εξωτερικές δυνάμεις που υποκινούν εσκεμμένα μια έγχρωμη επανάσταση στο Καζακστάν και υποστηρίζει το Καζακστάν να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία της εθνικής ασφάλειας και της κοινωνικής σταθερότητας».

«Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση όταν κάποιες μεγάλες δυνάμεις στην Κεντρική Ασία παρεμβαίνουν και διαταράσσουν την ασφάλεια της Κεντρικής Ασίας», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως πριν από τρεις μήνες οι διεθνιστές προσπάθησαν να προκαλέσουν χάος στο Καζακστάν, προκαλώντας την παρέμβαση της Ρωσίας, η οποία διατηρεί σοβαρά συμφέροντα σε αυτή την χώρα!


Αν και ο Wei δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, τα σχόλιά του αφορούσαν την έκρηξη μαζικών διαδηλώσεων στο Καζακστάν, που αρχικά πυροδοτήθηκαν από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Οι συγκεντρώσεις διαλύθηκαν βίαια, με τουλάχιστον 225 ανθρώπους νεκρούς και χιλιάδες άλλους τραυματίες.

Μετά την αναταραχή ακολούθησε ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων υπό την Ρωσία στο πλάισιο του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO). Τα στρατεύματα αναπτύχθηκαν στο Καζακστάν κατόπιν αιτήματος του Τοκάγιεφ και τελικά βοήθησαν να τερματιστεί η βία στην χώρα.


Ο ηγέτης του Καζακστάν ισχυρίστηκε ότι δεκάδες χιλιάδες «εκπαιδευμένοι ξένοι τρομοκράτες και κακοποιοί» βρίσκονται πίσω από τις ταραχές, οι οποίοι επιδιώκουν πραξικόπημα για λογαριασμό άλλου κράτους.

Η Κίνα δείχνει να εμπλέκεται δυναμικά και δεν αποκλείεται σε λίγο να αναμειχθεί πιο ενεργά στην Ουκρανία ή να βοηθήσει στρατιωτικά το Καζακστάν, το οποίο δεν βρίσκεται και τόσο μακριά από την χώρα των Ουκρανών.

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί