Επιμένει ο Ζελένσκι! Θα υποχωρήσει ή θα συνεχιστεί ο πόλεμος;

Τι ειπώθηκε

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι το Κίεβο θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους του πάνω στο αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση με την οποία η Ουκρανία θα ενισχύεται και δεν θα αποδυναμώνεται.

Μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στην σύνοδο κορυφής Crimean Platform, που διεξάγεται στην Σουηδία, ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι η απόφαση για την χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων είναι κρίσιμης σημασίας.

Παρέλειψε να πει φυσικά πως οι νεοναζί της Ουκρανίας ήταν αυτοί που σκότωναν Ρώσους και ρωσόφωνους σε ρωσικά εδάφη της Ανατολικής Ουκρανίας, αναγκάζοντας την Ρωσία να παρέμβει στρατιωτικά συν το ότι το ΝΑΤΟ επιθυμούσε να προκαλέσει αναμπουμπούλα στα ρωσικά σύνορα χρησιμοποιώντας το Κίεβο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου δήλωσε ότι οι κόκκινες γραμμές του Κιέβου στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου παραμένουν οι ίδιες και αφορούν την αναγνώριση των κατεχόμενων περιοχών, τον περιορισμό στον αριθμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και τους περιορισμούς στις μελλοντικές συμμαχίες τις οποίες θα μπορεί να συνάψει η Ουκρανία.

Η Ουκρανία επιμένει σε αυτές τις θέσεις εδώ και καιρό, αν και έρχονται σε αντίθεση με το αμερικανικό σχέδιο που παρουσιάστηκε στο Κίεβο την προηγούμενη εβδομάδα.

Θα υποχωρήσει το Κίεβο;

Ή θα παραταθεί απλά ο πόλεμος;

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί