Πρόταση για την επιβολή πλαφόν 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα για παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας εκτός φυσικού αερίου, επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Σύμφωνα με το προσχέδιο της πρότασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη μέλη να περιορίσουν την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας από παραγωγούς όπως αιολικά πάρκα, πυρηνικά πάρκα και εργοστάσια λιγνίτη, τα οποία επηρεάζονται από την υψηλή τιμή του φυσικού αερίου.
Επιφυλακτικό το Βερολίνο
Στο Βερολίνο, επικρατεί σκεπτικισμός σχετικά με την επιβολή ανώτατου ορίου στις τιμές εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου, όπως μεταδίδει το Politico.
Παραμένουμε επιφυλακτικοί όταν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά γενικά είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας της Γερμανίας.
Ευρωπαίος διπλωμάτης, άσκησε κριτική στο Βερολίνο λέγοντας ότι δημιουργεί πρόβλημα καθώς «χρειάζεται τόσο πολύ χρόνο για να αποφασίσει σε ζητήματα όπως το πλαφόν στις τιμές».
Την περασμένη εβδομάδα, η ντερ Λάιεν έθεσε το ζήτημα της θέσπισης ανώτατου ορίου στις τιμές εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου. Έκτοτε αξιωματούχοι της ΕΕ επεξεργάζονται εναλλακτικές επιλογές για την θέσπιση ενός τέτοιου μέτρου, οι οποίες και θα συζητηθούν σήμερα από εκπροσώπους των κρατών – μελών ενόψει και της έκτακτης σύγκλησης των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ την Παρασκευή.
Ο Πούτιν βέβαια σήμερα ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά τη θέση της Ρωσίας. Δείτε ΕΔΩ
(skai. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παραβιάσεις της συμφωνηθείσας εκεχειρίας καταγγέλλει o πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου
- ΗΠΑ: Το ΝΑΤΟ “δοκιμάστηκε και απέτυχε” λέει ο Λευκός Οίκος
- Στη ΜΕΘ με βακτηριακή μηνιγγίτιδα 19χρονος φοιτητής στα Τρίκαλα – Προσπάθεια αποδιασωλήνωσής του αύριο
- Ποδόσφαιρο-Super League (Play Out 9-14, 2η αγωνιστική): Αυτή είναι η βαθμολογία
- Drone χτύπησε μεγάλο πετρελαιαγωγό στη Σ. Αραβία παρά την εκεχειρία
- Τότε ξεκινά στο Πακιστάν ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ιράν
- Επανέρχονται τα δρομολόγια του Προαστιακού τις καθημερινές στο τμήμα αεροδρόμιο – Άνω Λιόσια – αεροδρόμιο
- 5 τρόποι για να καταλάβετε αν ένα αυγό είναι χαλασμένο
- Στον απόηχο του ρωσικού ισχυρισμού – Τι θα γινόταν αν η ΕΕ αποκτούσε πυρηνικά όπλα;
- Νομικός γρίφος η υπηκοότητα ενός μωρού: Γεννήθηκε σε πτήση από Τζαμάικα προς Ν. Υόρκη!









