• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επικυρώθηκε η εκλογή Μπάιντεν στην Αριζόνα – «Λιποτάκτησε» υπέρ των διεθνιστών ο Πενς, vid

Επικυρώθηκε η εκλογή Μπάιντεν στην Αριζόνα – «Λιποτάκτησε» υπέρ των διεθνιστών ο Πενς, vid

Στα χέρια του Βαθέος Κράτους η Αμερική...

Η αμερικανική Γερουσία άρχισε ξανά να συνεδριάζει, κυρώνοντας την νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, έπειτα από πολύωρη διακοπή εξαιτίας της βίαιης εισβολής οπαδών του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Εξάλλου, και η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε — λίγη ώρα μετά την Γερουσία — την πρωτοβουλία συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου προέδρου σε μια ψηφοφορία που καθυστέρησε για αρκετές ώρες εξαιτίας της εισβολής οπαδών του μεγιστάνα στο Καπιτώλιο.

Το σώμα απέρριψε την ένσταση με 303 ψήφους έναντι 121.

Αφού ανακοίνωσε το αποτέλεσμα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινούσε πλέον η κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων, της ολομέλειας του Κογκρέσου, για να κυρωθούν τα αποτελέσματα των υπολοίπων πολιτειών.

O απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, στην έναρξη της συνεδρίασης της Γερουσίας στο Καπιτώλιο, μετά την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο κτίριο, δήλωσε πως «νίκησε η Δημοκρατία».

«Ακόμη και μετά τη βία και τον βανδαλισμό άνευ προηγουμένου σε αυτό το Καπιτώλιο, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού των ΗΠΑ συναντώνται ξανά, την ίδια ημέρα, για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα», είπε ο Πενς.

«Δεν νικήσατε, η βία δεν νικά ποτέ», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος, απευθυνόμενος στους διαδηλωτές που εισέβαλαν στο εμβληματικό κτίριο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην οποία κατήγγειλαν την «κλοπή» της νίκης που ο Τραμπ διατείνεται ότι κατήγαγε στις εκλογές αλλά του «άρπαξαν».