Επικοινωνιακή αντεπίθεση Ενρτογάν για τον σεισμό: Εμινέ και ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ, vid

Σε επικοινωνιακή αντεπίθεση μετάτις διαμαρτυρίες που εκφράστηκαν για τις αντιδράσεις του κρατικού μηχανισμού για τον σεισμό της Τουρκίας προχωρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος παραδέχθηκε ότι «υπήρχαν κενά», αν και όπως έσπευσε να συμπληρώσει, «είναι αδύνατον να ήμασταν προετοιμασμένοι».

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στην περιοχή Καχραμάνμαρας στη νότια Τουρκία, μια από τις 10 που έχουν χτυπηθεί σφοδρά από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε εικόνες και βίντεο από τη μεταφορά 16 βρεφών στην Άγκυρα με το προεδρικό αεροπλάνο.

Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Anadolu «το προεδρικό αεροσκάφος επιστρατεύτηκε για τη μεταφορά ιατρικών ομάδων και ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και για τη μεταφορά σοβαρά τραυματιών στην Άγκυρα. Οι τελευταίοι επιβάτες του αεροπλάνου ήταν ασυνόδευτα βρέφη από τις σεισμόπληκτες περιοχές».

«Τα βρέφη ηλικίας έως 1 έτους παρέλαβαν μητέρες από το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών οι οποίες τα συνόδευσαν στο νοσοκομείο. Τα βρέφη είναι καλά στην υγεία τους» προστίθεται στο τηλεγράφημα.

Επειδή, μάλιστα, για δύο από τα βρέφη η ταυτότητά τους παραμένει άγνωστη, τους δόθηκε το όνομα «παιδί από τα συντρίμμια». Για τα υπόλοιπα 14 αποφασίστηκε η μεταφορά τους στην Άγκυρα επειδή δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν οι οικογένειές τους.

protothema/scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί