Επιδόματα και αραλίκι σε όλο τον κόσμο!!! Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης βγήκε στους δρόμους για να μαζέψει… εργαζόμενους

Το πρόβλημα με την "Μεγάλη παραίτηση", που δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα του εθισμού των ανθρώπων στην αδράνεια, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Έχουν έτοιμη βέβαια την τεχνητή νοημοσύνη για να καλύψουν όλες τις θέσεις εργασίας!

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, γύριζε στους δρόμους της πόλης μοιράζοντας φυλλάδια, μήπως και καταφέρει να πείσει προσωπικά Νεοϋορκέζους για να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας!

Ο δήμαρχος εντοπίστηκε στον σταθμό Long Island Rail Road στην Τζαμάικα του Κουίνς, την περασμένη Πέμπτη, να μοιράζει φυλλάδια που προωθούν μια έκθεση εργασίας στην πόλη, στο York College.

Μια ανάλυση του Δεκεμβρίου από το γραφείο του ελεγκτή της πόλης Μπραντ Λάντερ, υπολόγισε ότι υπήρχαν 23.000 κενές θέσεις στις 35 δημοτικές υπηρεσίες της Νέας Υόρκης το περασμένο φθινόπωρο — αν και η αυστηροποίηση του προϋπολογισμού μείωσε αυτόν τον αριθμό σε περίπου 20.000.

Στο τμήμα Υπηρεσιών Υποστήριξης Παιδιού του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, υπήρχε ένα τεράστιο ποσοστό κενών θέσεων 46%, με 415 υπαλλήλους σε σύνολο 775 θέσεων, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Διοίκηση Cyber ​​της πόλης, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία της κυβερνοασφάλειας της Νέας Υόρκης, είχε ποσοστό κενών θέσεων 36%. 

Σχεδόν το ένα τρίτο των θέσεων ήταν κενές στο Τμήμα Υπηρεσιών Μικρών Επιχειρήσεων, ενώ το ποσοστό των κενών ήταν 23% στο Τμήμα Κτιρίων, 21% στο Πολεοδομικό Τμήμα, 20% στο Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών και 17% και στα δύο τμήματα. Υγείας & Ψυχικής Υγιεινής και Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ο Άνταμς παραδέχτηκε ότι υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν για να διευθύνει την κυβέρνηση – και είπε ότι εξαρτάται από τον ίδιο και την κυβέρνησή του να γνωστοποιήσουν επιθετικά στους Νεοϋορκέζους ότι υπάρχουν πολλές καλές θέσεις εργασίας.

«Συχνά μιλάμε για κενές θέσεις σε πρακτορεία της πόλης. Αλλά στη συνέχεια, αν ρωτήσετε τους ανθρώπους στην κυβέρνηση που μιλούν για τις κενές θέσεις… τους ρωτάτε, “μα τι κάνετε για να τις γεμίσετε;” Δεν έχουν απάντηση», είπε ο δήμαρχος και νέος υπεύθυνος προσλήψεων.

Ο Adams έδειξε επίσης μεγαλύτερη ευελιξία στο να επιτρέπει σε περισσότερους υπαλλήλους να εργάζονται εξ αποστάσεως, αφού αρχικά αντιστάθηκαν στην ιδέα.

Ο Λάντερ είπε ότι το πάγωμα των θέσεων εργασίας του δημάρχου σε συνδυασμό με τις μαζικές αναταραχές στην ευρύτερη αγορά εργασίας κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού αύξησαν δραματικά το ποσοστό των κενών θέσεων.

Το περασμένο φθινόπωρο, το ποσοστό σε όλη την πόλη ήταν λίγο κάτω από το 8%, πολύ μεγαλύτερο από το ποσοστό περίπου 2% πριν από την COVID.

Ο δήμαρχος είπε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η πόλη λόγω του ότι δεν έχει προσωπικό στις δημόσιες υπηρεσίες

«Το αποτέλεσμα είναι μια σοβαρή έλλειψη ικανότητας να γίνουν πράγματα σε κρίσιμους τομείς, από τη δημιουργία νέων κατοικιών έως την παροχή υπηρεσιών σε παιδιά χαμηλού εισοδήματος έως τη συλλογή των εσόδων που χρειάζεται η πόλη για να λειτουργήσει».

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί