ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ! Χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες ετοιμάζεται να στείλει στην Ουκρανία κατά του Πούτιν ο Μπάιντεν

Το ζήτημα είναι αν θα προλάβουν να πάνε!

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα ότι 8.500 στρατιώτες που σταθμεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τεθεί σε υψηλό συναγερμό και προετοιμάζονται για ανάπτυξη στην Ουκρανία, σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη.


Ο αξιωματούχος πρόσθεσε αργότερα ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ευρώπη εντός πέντε ημερών, σε περίπτωση που κληθούν.


Οι δυνάμεις που σταθμίζονται ήδη στην Ευρώπη μπορούν επίσης να είναι προετοιμασμένες για ανάπτυξη σε άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και τα κράτη της Βαλτικής.


«Έχει να κάνει με την προετοιμασία στρατευμάτων… και για να βεβαιωθούμε ότι ενισχύουμε και παραμένουμε ενωμένοι με τη συμμαχία [του ΝΑΤΟ]… δεν έχουν δοθεί εντολές ανάπτυξης. Το μεγαλύτερο μέρος θα ήταν επίγειες δυνάμεις».

Η πλειονότητα των δυνάμεων θα είναι για μια πιθανή δύναμη απόκρισης του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Κέρμπι, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι έχουν προκύψει συζητήσεις με συμμάχους του ΝΑΤΟ και ότι μπορούν να προετοιμαστούν πρόσθετες δυνάμεις. Ωστόσο, δεν δόθηκαν αριθμητικά στοιχεία.

Ο Κέρμπι εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι «θα ήταν ανεύθυνο» εάν οι ΗΠΑ δεν είχαν στρατεύματα έτοιμα εν μέσω εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Είναι πασιφανές ότι οι Ρώσοι δεν έχουν καμία πρόθεση αποκλιμάκωσης».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί