Στις ΗΠΑ κάνουν λόγο για φοιτητικό κίνημα, το οποίο προετοιμάζει την κοινή γνώμη για διεθνή παρέμβαση κατά του Ισραήλ και υπέρ «λύσης» του Παλαιστινιακού προβλήματος για να προχωρήσει το πολιτικό δόγμα της «παγκόσμιας ειρήνης».
Διαδηλωτές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία πάνω από το άγαλμα του Τζον Χάρβαρντ στο Χάρβαρντ Γιάρντ, ένα σημείο που προορίζεται ΜΟΝΟ για την αμερικανική σημαία, καθώς οι διαδηλώσεις κατά του πολέμου της Γάζας συνεχίζουν να κυριεύουν πανεπιστήμια σε όλη την χώρα. Ο αριθμός των συλλήψεων σε εθνικό επίπεδο έχει πλησιάσει τις 900 από τις μαζικές συλλήψεις στις 18 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης .
Το περιστατικό στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σημειώθηκε καθώς οι διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης αρνήθηκαν να τερματίσουν τις συνεχιζόμενες αναταραχές στην πανεπιστημιούπολη της σχολής Ivy League.
Ένας εκπρόσωπος του Χάρβαρντ χαρακτήρισε το περιστατικό «παραβίαση της πανεπιστημιακής πολιτικής», προσθέτοντας ότι «τα εμπλεκόμενα άτομα θα υπόκεινται σε πειθαρχικές κυρώσεις».
Μόνο το Σάββατο, περίπου 275 άτομα συνελήφθησαν σε διάφορες πανεπιστημιουπόλεις, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων Indiana στο Bloomington, Arizona State University και Washington University στο St.
US 🇺🇲 flag at @Harvard removed and replaced by Palestine 🇵🇸 flag.
— Dr. Eli David (@DrEliDavid) April 28, 2024
This has nothing to do with Israel, and everything to do with toppling US and the Western civilization.
pic.twitter.com/2hwANS8Jfn
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εισαγγελική έρευνα για το ατύχημα με τέσσερις τραυματίες κατά τη σύνδεση αγωγού της ΕΥΑΘ
- Όταν ο Ρονάλντο έχει κέφια: Η αστεία χειρονομία του σε αντίπαλο έγινε viral, vid
- Η Γερμανία χαιρετίζει την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ινδίας
- Η Βόρεια Κορέα φέρεται να εκτόξευσε τουλάχιστον ένα «βλήμα» προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας
- Απαγόρευση των social media σε ανηλίκους: Ποιές χώρες έχουν πάρει μέτρα;
- Η Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ καλεσμένη της Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ΦΩΤΟ
- Συναντήσεις για το θέμα της Γροιλανδίας θα έχει ο Μακρόν
- Βενεζουέλα: Η προσωρινή πρόεδρος προβλέπει αύξηση των επενδύσεων στον τομέα του πετρελαίου
- 24η απεργία και συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων για τους νεκρούς στη μπισκοτοβιομηχανία
- Ομοσπονδιακοί πράκτορες παρακολουθούν διαδηλωτές από το παράθυρο πίνοντας… μπύρες, vid
Κύρια Θέματα









