Ο δισεκατομμυριούχος των hedge funds John Paulson, δήλωσε ότι θα μπορούσε να υπάρξει κατάρρευση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και ύφεση εάν τα φορολογικά σχέδια της αντιπροέδρου, Kamala Harris, γίνουν πραγματικότητα.
«Θέλουν να αυξήσουν τον εταιρικό φορολογικό συντελεστή από 21 σε 28%, θέλουν να αυξήσουν τον φόρο κεφαλαιουχικών κερδών από 20% σε 39% και στη συνέχεια θέλουν να προσθέσουν έναν φόρο στα μη πραγματοποιηθέντα κεφαλαιουχικά κέρδη 25%,» είπε ο Paulson στο CNBC!
«Πιστεύω ότι αν εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές, θα δούμε συντριβή στις αγορές, χωρίς αμφιβολία», προσέθεσε.
Ο 68χρονος επενδυτής πιστεύει ότι η οικονομία θα μπορούσε γρήγορα να οδηγηθεί σε ύφεση, εάν εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σχέδιο για τη φορολόγηση των μη πραγματοποιηθέντων κερδών.
«Εάν η ομάδα Μπάιντεν-Χάρις βγει και πρόκειται να εφαρμόσει αυτό που υπάρχει στην πλατφόρμα τους, που είναι ένας φόρος στα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη, αυτό θα προκαλέσει μαζικές πωλήσεις σπιτιών, μετοχών, εταιρειών, έργων τέχνης και αυτό θα μπορούσε να μας βάλει αμέσως σε ύφεση, οπότε ελπίζουμε ότι αν εκλεγούν, δεν θα το επιδιώξουν», είπε.
Με πληροφορίες από CNBC, photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κύπρος: Νέος σεισμός 5,3 Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στην Πάφο και το απόγευμα – Δεν αναφέρθηκαν ζημιές
- Κ. Χατζηδάκης: Η ελληνική βιομηχανία είναι όρθια και έχει δημιουργήσει 60.000 νέες θέσεις εργασίας
- ΥΠΕΞ: Απόφαση ιστορικής σημασίας η ανακήρυξη Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας
- Τουρκία: Περίπου 3.000 αγελάδες παραμένουν πάνω σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, από τις 21 Οκτωβρίου
- Ο πρόεδρος της Αργεντινής δεν θα παραστεί στη σύνοδο της G20 στη Νότια Αφρική
- Παραιτήθηκαν δύο υπουργοί στην Ουκρανία! Συνεχίζεται η κρίση στην χώρα
- Οι τρεις σταθμοί του πρωθυπουργού στο αυριανό του πρόγραμμα
- Ρωσία και Καζακστάν συμφώνησαν να ενισχύσουν τις σχέσεις τους στον πετρελαϊκό τομέα
- Το ΒΙΝΤΕΟ Μητσοτάκη στο Tik Tok για τα φορολογικά μέτρα που αφορούν τους νέους
- Υπ. Ενέργειας: Απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και στροφή προς το αμερικανικό, με κύρια πύλη εισόδου την Ελλάδα









