Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επεκτείνει σε όλη την επικράτειά της από αύριο την ενίσχυση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που εφαρμόζονται στην περιοχή της Σεούλ, μεταξύ των οποίων οι αθλητικές συναντήσεις σε εσωτερικούς χώρους, στο πλαίσιο των προσπαθειών αναχαίτισης της εξάπλωσης της COVID-19.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την καταγραφή στη χώρα περισσότερων από 300 νέων κρουσμάτων SARS-CoV-2 σε δύο συνεχόμενες μέρες, εκ των οποίων 332 σήμερα, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων που αναφέρεται από τον Μάρτιο στη Νότια Κορέα, η οποία είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία χάρη σε μια στρατηγική μαζικών τεστ και ιχνηλάτησης των επαφών των προσβληθέντων.
“Βρισκόμαστε σε μια πολύ ευαίσθητη φάση κατά την οποία μπορεί να αρχίσει ένα δεύτερο κύμα σε όλη τη χώρα”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παρκ Νεούνγκ-χου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Η Νότια Κορέα έχει απαγορεύσει από την Τρίτη τις μεγάλες συναθροίσεις και έχει δώσει εντολή για το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων, των μουσείων, όπως και ορισμένων εστιατορίων στη Σεούλ και στην περιοχή της λόγω της αύξησης των κρουσμάτων νέου κορονοϊού.
Τα περιοριστικά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Κυριακή αφορούν τις συναθροίσεις, αλλά και τις επαγγελματικές αθλητικές δραστηριότητες και τις αθλητικές συναντήσεις που διοργανώνονται σε εσωτερικούς χώρους.
Επίσης από τα μεσάνυχτα θα κλείσουν όλες οι παραλίες της χώρας.
Μέχρι σήμερα η Νότια Κορέα έχει καταγράψει συνολικά 17.002 κρούσματα νέου κορονοϊού, εκ των οποίων τα μισά στην περιοχή της Σεούλ, και 309 θανάτους από COVID-19 σε πληθυσμό 51 εκατομμυρίων κατοίκων.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















