Περίπου 100 άνθρωποι, αρκετοί εμφανώς εξοργισμένοι, ο ένας εκ των οποίων κράταγε πλακάτ που ανέγραφε το σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ», ήλθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς εφοδιασμένους με εξαρτύσεις αντιμετώπισης ταραχών λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό πως αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε νεαρό Αφροαμερικανό μέσα στο αυτοκίνητό του στο Μπρούκλιν Σέντερ, προάστιο της Μινεάπολης.
Στη διάρκεια των επεισοδίων, αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες, πέτυχαν τουλάχιστον δύο ανθρώπους και προκάλεσαν αιμορραγία σε τουλάχιστον τον έναν. Ορισμένοι στο πλήθος διαλύθηκαν όταν η αστυνομία φάνηκε να ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα, κάτι πάντως που δεν συνέβη.
Αυτοκίνητα της αστυνομίας υπέστησαν επίθεση από διαδηλωτές που τους πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Ρόιτερς, ενώ, σύμφωνα με ρεπόρτερ της εφημερίδας Minneapolis Star Tribune, διαδηλωτές άρχισαν κατόπιν να χοροπηδάνε πάνω στα καπό και στις οροφές των περιπολικών.
Ο άνδρας που σκοτώθηκε κατονομάστηκε από συγγενείς του ως Ντόντε Ράιτ, 20 ετών, σύμφωνα με τη Star Tribune.
Σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, η αστυνομία του Μπρούκλιν Σέντερ ανέφερε πως αστυνομικοί σταμάτησαν οδηγό για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας λίγο πριν από τις 02:00 και διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψής του.
Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ο νεαρός ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο. Ένας από τους αστυνομικούς έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου και τραυμάτισε τον οδηγό, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο άνδρας οδήγησε για αρκετά τετράγωνα προτού συγκρουστεί με άλλο όχημα. Εξέπνευσε επιτόπου. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κάμερες που φόραγαν τα δύο μέλη της ήταν ενεργοποιημένες στη διάρκεια του περιστατικού.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο