Παρά το γεγονός ότι είναι σχετικά σπάνια στους γηγενείς βιότοπούς τους λόγω της ταχείας παρακμής, τα φίδια που ονομάζονται Λαφιάτες του Ασκληπιού, φαίνεται να ευδοκιμούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το Aesculapian Snake, ένα μη δηλητηριώδες είδος φιδιού ιθαγενές στην κεντρική και νότια Ευρώπη, βρήκε το δρόμο του στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από δύο ξεχωριστές «τυχαίες» εισαγωγές – μία στον κόλπο Colwyn της Βόρειας Ουαλίας μετά από μια απόδραση από τον Ζωολογικό Κήπο της Ουαλίας και μια άλλη κατά μήκος του καναλιού Regent στο Λονδίνο.
Ο ζωολογικός κήπος του Λονδίνου έχει αρνηθεί την ευθύνη για τον πληθυσμό των φιδιών του Ασκληπιού κοντά στον ζωολογικό κήπο και το Κανάλι του Regent και πιστεύεται ότι είτε δραπέτευσαν είτε απελευθερώθηκαν από μια ομάδα που τα μελετούσε στην περιοχή κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, αναφέρει το Sky News .
Η μελέτη αποκαλύπτει ότι αυτά τα φίδια έχουν βρει καταφύγιο σε ασυνήθιστα μέρη, όπως σοφίτες και κάδους κήπου, που παρέχουν ζεστασιά κατά τη διάρκεια ψυχρότερου καιρού, βοηθώντας την επιβίωσή τους σε περιοχές πιο ψυχρές από τη φυσική τους περιοχή.
Το φίδι Aesculapian τρέφεται κυρίως με τρωκτικά και είναι γνωστό για το μακρύ, λεπτό σώμα του, το οποίο μπορεί να φτάσει σε μήκος περίπου 2 μέτρα.
Αυτό το φίδι είναι ένας πολύ εξειδικευμένος ορειβάτης, που συχνά εντοπίζεται σε δέντρα και θάμνους και κυνηγάει κατά τη διάρκεια της ημέρας, θηράματα μικρών πτηνών, θηλαστικών και ερπετών.
Οι ειδικοί είπαν στην έκθεση: «Ενώ οι λαφιάτες του Ασκληπιού είναι παρόντες στα απολιθώματα του Ηνωμένου Βασιλείου, απουσιάζουν για πιθανώς 300.000 χρόνια.
Η μελέτη ανέφερε: «Οι λαφιάτες του Ασκληπιού είναι προσαρμοστικοί γενικά, ικανοί να χρησιμοποιούν μικτό βιότοπο και δεν φοβούνται να χρησιμοποιήσουν κτίρια και άλλα χαρακτηριστικά σε κοντινή απόσταση από τον άνθρωπο».
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κανονικά θα διεξαχθούν τελικά οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν
- Ο κανόνας των 30 δευτερολέπτων για να ξεφορτωθείτε πράγματα που δεν χρειάζεστε
- Η viral πρωτεϊνική pizza χωρίς αλεύρι που θα λατρέψετε
- Artemis II: Έγγραφο της NASA αποκαλύπτει ότι μετέθεσε την εκτόξευση της αποστολής για Μάρτιο
- Σ. Βολουδάκη (υφυπουργός Μετανάστευσης): Το λιμενικό, πολλές φορές, λειτουργεί σε συνθήκες πολέμου
- Συρία: Αμερικανικά πλήγματα εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος
- Προβληματισμός στην Μόσχα! Οι ΗΠΑ δεν απαντούν για τα πυρηνικά όπλα
- Νέα κακοκαιρία σαρώνει την Ισπανία: «Ακραίος» ο κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών στην Ανδαλουσία, vid
- Το Ινστιτούτο Νόμπελ ζητά “εξηγήσεις” από τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Έπσταϊν
- 6 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά πιέζονται από την ακρίβεια – Ο μισθός τελειώνει… στις 18 του μήνα









