Επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα στη Μόσχα – Σαρώνει η νέα μετάλλαξη

Η έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στην ρωσική πρωτεύουσα εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού

υποχρέωσαν τις αρχές της Μόσχας να επιβάλουν εκ νέου στις επιχειρήσεις το μέτρο της τηλεργασίας για το 30% του προσωπικού τους, με εξαίρεση τους εμβολιασθέντες.

Το μέτρο της τηλεργασίας το οποίο θα ισχύσει από τις 28 Ιουνίου, όπως αναφέρεται στην απόφαση του δημάρχου και της κυβέρνησης της Μόσχας, αφορά το 30% των εργαζομένων των επιχειρήσεων με εξαίρεση τους εμβολιασθέντες, όπως και όλους τους εργαζόμενους ηλικίας 65 ετών και άνω, καθώς και τους πολίτες που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι το μέτρο της τηλεργασίας δεν αφορά τους υπαλλήλους που η παρουσία τους είναι απαραίτητη για την λειτουργία των επιχειρήσεων και αυτούς που έχουν κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου ή μονοδοσικό εμβόλιο.

Από το μέτρο εξαιρούνται οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί της αμυντικής βιομηχανίας, του αεροναυπηγικού τομέα, της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roskosmos και οι επιχειρήσεις που ανήκουν στον ρωσικό οργανισμό πυρηνικής ενέργειας Rosatom.

(φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί