Εντολή ΠΟΥΤΙΝ: Μεγάλες αλλαγές στον ρωσικό Στρατό μέχρι το 2026 με το βλέμμα σε ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Τι ανακοινώθηκε

Μεγάλης κλίμακας αλλαγές, ιδίως αύξησης αριθμού, περιμένουν τον ρωσικό στρατό την περίοδο από το 2023 έως το 2026, καθώς παρά τις όποιες συμφωνίες το σενάριο μεγάλου και καταστροφικού πολέμου, κάθε άλλα παρά έχει απομακρυνθεί από τον χρονικό ορίζοντα.

Τις αλλαγές ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας μετά από συνάντηση που είχε ο επικεφαλής του τμήματος, Σεργκέι Σόιγκου.

«Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των Ενόπλων Δυνάμεων σε ενάμισι εκατομμύριο στρατιωτικό προσωπικό προς ενίσχυση των βασικών δομικών συνιστωσών των Ενόπλων Δυνάμεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, θα υπάρξει νέα στρατιωτική-διοικητική διαίρεση της Ρωσίας!!! 

 Τονίζεται ότι για τις αλλαγές αυτές θα απαιτηθούν αρμόδιες αποφάσεις από όλους τους υφυπουργούς, τους αρχηγούς των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων, τους διοικητές των στρατιωτικών περιφερειών και στρατιωτικών κλάδων.

«Ο Σόιγκου έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι όλα τα μέτρα θα πρέπει να συνδυαστούν σε ένα Συνολικό Σχέδιο για την αύξηση της σύνθεσης και της δύναμης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και να συγχρονιστούν με τον χρόνο παράδοσης όπλων, στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού και υλικού υπό την κρατική άμυνα. Ταυτόχρονα θα προχωρήσει η κατασκευή υποδομών για την ανάπτυξη στρατευμάτων και την παροχή κατάλληλων πόρων», αναφέρεται στο μήνυμα.

Ο Ρώσος υπουργός επεσήμανε επίσης την σημασία της στρατολόγησης στρατευμάτων με συμβασιούχους στρατιωτικούς, την αύξηση του αριθμού των πεδίων εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των νέων εδαφών της Ρωσίας, καθώς και την αναθεώρηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης σύμφωνα με τις ανάγκες του στρατού.

Η Ρωσία διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου . Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε το καθήκον του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». Σύμφωνα με τον ίδιο, απώτερος στόχος είναι η απελευθέρωση του Ντονμπάς και η δημιουργία συνθηκών που εγγυώνται την ασφάλεια της Ρωσίας.

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί