• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εντείνεται η κόντρα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ – “Ψέμματα ότι η Κίνα είναι μεγαλύτερη απειλή από τη Ρωσία για τις εκλογές”

Εντείνεται η κόντρα Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ – “Ψέμματα ότι η Κίνα είναι μεγαλύτερη απειλή από τη Ρωσία για τις εκλογές”

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων κατηγόρησε χθες, Κυριακή, τον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ ότι είπε ψέματα, όταν δήλωσε πως η Κίνα αποτελεί ένα μεγαλύτερο κίνδυνο από τη Ρωσία για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

“Αυτή είναι μία απολύτως ψευδής δήλωση από τον υπουργό της Δικαιοσύνης,” δήλωσε ο Άνταμ Σιφ στο CNN.

“Αυτό που ο Μπιλ Μπαρ μόλις έκανε με τη δήλωση αυτή ήταν η απόλυτη παραπληροφόρηση του αμερικανικού λαού,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπαρ ανέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης έπειτα από πρόταση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το 2019 και την Τετάρτη δήλωσε στο CNN ότι η Κίνα είναι μεγαλύτερη απειλή από τη Ρωσία, στο ζήτημα των καταγγελιών για την άσκηση επιρροής στις αμερικανικές εκλογές.

“Έχω δει στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω,” είπε ο ίδιος χωρίς να προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ίδιο σχόλιο έκανε την Παρασκευή και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ομπράιεν χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.


photo unsplash