Ένωση Ναυτικών Ρωσίας: Κανονικά οι προσλήψεις ναυτών από ξένους πλοιοκτήτες παρά τις απαγορεύσεις

Ξένοι πλοιοκτήτες δεν θα σταματήσουν να προσλαμβάνουν Ρώσους ναύτες

παρά την δύσκολη πολιτική κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και τα δικαιώματά τους προστατεύονται από την Διεθνή Ομοσπονδία Μεταφορών Εργατών (ITF), δήλωσε στο Sputnik ο επικεφαλής Περιφερειακής Οργάνωσης της Άπω Ανατολής της Ένωσης Ναυτικών της Ρωσίας (SUR FERO), Νικολάι Σουκχάνοφ.


«Οι ναύτες μας εργάζονται κατά κύριο λόγο σε γερμανικές, ολλανδικές, ιταλικές και νορβηγικές εταιρείες. Οι ναύτες μας άρχισαν να ανησυχούν για το αν θα υποστούν κυρώσεις ή αν θα τους εγκαταλείψουν οι εταιρείες τους, εκείνους ή τους Ουκρανούς ναύτες. Μέσω των γραμμών επικοινωνίας των μεγάλων εταιρειών, έχουν ενημερώσει ότι θα συνεχίσουν να προσλαμβάνουν ναύτες εφόσον δεν υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες εναντίον τους. Προκειμένου να μην ανησυχούν, θα συνεχίσουν να προσλαμβάνονται στο μέλλον και θα παίρνουν κανονικά τον μισθό τους» είπε ο Σουκχάνοφ.

Οι Ρώσοι ναύτες σε ξένα πλοία, εργάζονται υπό την συλλογική σύμβαση της ITF, επισήμανε.
«Εκ μέρους του Λονδίνου, (σ.σ. τα κεντρικά γραφεία της ITF), έχουμε εγγυήσεις ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το έργο των ναυτών στα πλοία με βάση την σύμβαση της ITF και της Ένωσης Ναυτικών της Ρωσίας και θα καλέσει σε απολογία όσους πλοιοκτήτες παραβιάσουν τις συμβάσεις, ανεξάρτητα από την εθνικότητα των ναυτών», εξήγησε ο Σουκχάνοφ.


Οι Ρώσοι ναύτες εργάζονται σε μεικτά πληρώματα που περιλαμβάνουν Πολωνούς και Ουκρανούς ωστόσο δεν έχουν καταγραφεί σοβαρά περιστατικά, όπως προσθέτει.


Την Τετάρτη (02/03), το Κίεβο ζήτησε να μπει απαγόρευση στη θαλάσσια επικοινωνία με ρωσικά λιμάνια και την εξυπηρέτηση των ρωσικών πλοίων σε ξένα λιμάνια.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί