Εναντίον των ΗΠΑ συσπειρώνεται ο πλανήτης – «Χαστούκι» και από Βραζιλία

Μαζί με Κίνα και Ρωσία

Συνεχίζεται η απομόνωση ΗΠΑ και συμμάχων! Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα είπε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ΕΕ πρέπει επίσης να αρχίσει να μιλά για ειρήνη. Η Κίνα και η Βραζιλία θέλουν να τοποθετηθούν ως διαμεσολαβητές στην ειρηνευτική διαδικασία.

Η Κίνα είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας. Η επίσκεψη στην Κίνα χρησιμεύει για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος θέλησε επίσης να ξεκαθαρίσει ότι «η Βραζιλία είναι και πάλι σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια σκηνή».

Σε αντίθεση με τους δυτικούς συμμάχους τους, η Κίνα και η Βραζιλία δεν έχουν καταδικάσει την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, ούτε συμμετέχουν σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Τόσο η κινεζική κυβέρνηση όσο και ο Βραζιλιάνος ηγέτης επέκριναν την υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς το Κίεβο. Οι δύο χώρες θέλουν να τοποθετηθούν ως ουδέτερα μέρη και ως μεσολαβητές στη σύγκρουση της Ουκρανίας.

Μετά την επίσκεψή του στην Κίνα, ο Λούλα ντα Σίλβα προγραμματίζει άλλη μια κρατική επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι ΗΠΑ απομονώνονται όλο και περισσότερο, καθώς ο υπόλοιπος πλανήτης συσπειρώνεται εναντίον τους.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί