• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εν μέσω χειμώνα, σε επισκευές σε αγωγό αερίου με την Λετονία θα προχωρήσει η Gazprom

Εν μέσω χειμώνα, σε επισκευές σε αγωγό αερίου με την Λετονία θα προχωρήσει η Gazprom

Περιέργως και εν μέσω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί με το ΝΑΤΟ σε όλο το μήκος των συνόρων των κρατών του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και  στην Ουκρανία, η Gazprom θα προχωρήσει σε προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στον αγωγό Ρίγας-Πσκώφ-Βαλντάϊ .

Οι εργασίες αυτές θα διαρκέσουν από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου  με τη μεταφορά αερίου να διακόπτεται πλήρως στον αγωγό αυτόν ο οποίος τροφοδοτεί με ρωσικό αέριο τη Λεττονία. Οι Λεττονοί από την πλευρά τους δηλώνουν ότι έχουν αρκετά διαθέσιμα αποθέματα για το εν λόγω διάστημα με τον αγωγό αν βρισκόταν σε πλήρη μεταφορική ικανότητα όλο αυτό το διάστημα ενώ οι Ρώσοι έχουν φροντίσει να γεμίσουν σε πληρότητα άνω του 85% τις αποθήκες αερίου στο θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Ένα “ατύχημα”  ή καθυστέρηση, θα είχε σαν αποτέλεσμα βέβαια να μην ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα να ασκηθεί πίεση στον τομέα ενέργειας της Λεττονίας κaι οι κακές γλώσσες βλέπουν.. έμμεση πίεση στη Λεττονία από τη ρωσική πλευρά.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.