Εμπρηστικές δηλώσεις από τον πρώην ηγέτη της Μολδαβίας: «Να ΕΝΩΘΟΥΜΕ με τη Ρουμανία για να μπούμε στο ΝΑΤΟ»

Κάτι που φυσικά θα σήμαινε αυτόματη επέκταση του πολέμου, λόγω Υπερδνειστερίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Μολδαβίας Iurie Leanca πιστεύει ότι η χώρα του πρέπει να ενωθεί με τη Ρουμανία προκειμένου να λάβει προστασία από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ από μια στρατιωτική απειλή.


«Το Κισινάου δεν μπορεί να κάνει παρά ελάχιστα για να προστατευθεί σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης στην αριστερή όχθη του Δνείστερου. Κατά τη γνώμη μου, το μόνο σενάριο είναι η ενοποίηση με τη Ρουμανία, καθώς θα μπούμε αμέσως κάτω από την ομπρέλα ασφαλείας του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Leanca στον αέρα του ρουμανικού τηλεοπτικού καναλιού Antena 3.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές έπρεπε νωρίτερα να διαθέσουν πολύ περισσότερα κονδύλια για στρατιωτικές ανάγκες, επειδή τώρα ο μολδαβικός στρατός στερείται χρηματοδότησης και σύγχρονου εξοπλισμού.


«Ίσως κάποιοι ειδικοί θα πουν ότι είναι αδύνατο, αλλά το 2014 είχα τέτοιες συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Βουκουρεστίου, με τον Πρωθυπουργό, με τον Πρόεδρο, οπότε και πάλι, δεν λέω ότι είναι πολύ απλό, αλλά δεν είναι αδύνατο. Και αν δεν κουνηθούμε λίγο, είμαστε καταδικασμένοι» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

(φωτο: Website of the Government of the Republic of Moldova)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί