Ο πρώην πρωθυπουργός της Μολδαβίας Iurie Leanca πιστεύει ότι η χώρα του πρέπει να ενωθεί με τη Ρουμανία προκειμένου να λάβει προστασία από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ από μια στρατιωτική απειλή.
«Το Κισινάου δεν μπορεί να κάνει παρά ελάχιστα για να προστατευθεί σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης στην αριστερή όχθη του Δνείστερου. Κατά τη γνώμη μου, το μόνο σενάριο είναι η ενοποίηση με τη Ρουμανία, καθώς θα μπούμε αμέσως κάτω από την ομπρέλα ασφαλείας του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Leanca στον αέρα του ρουμανικού τηλεοπτικού καναλιού Antena 3.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές έπρεπε νωρίτερα να διαθέσουν πολύ περισσότερα κονδύλια για στρατιωτικές ανάγκες, επειδή τώρα ο μολδαβικός στρατός στερείται χρηματοδότησης και σύγχρονου εξοπλισμού.
«Ίσως κάποιοι ειδικοί θα πουν ότι είναι αδύνατο, αλλά το 2014 είχα τέτοιες συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Βουκουρεστίου, με τον Πρωθυπουργό, με τον Πρόεδρο, οπότε και πάλι, δεν λέω ότι είναι πολύ απλό, αλλά δεν είναι αδύνατο. Και αν δεν κουνηθούμε λίγο, είμαστε καταδικασμένοι» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.
(φωτο: Website of the Government of the Republic of Moldova)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 44χρονος που κατηγορείται ότι προσπάθησε να πνίξει με κορδόνια τη σύντροφό του
- «Πνίγεται» στα χρέη η Γαλλία του Μακρόν: Σοκαριστικά στοιχεία
- Ο πόλεμος μεταφέρθηκε στη Μεσόγειο! Το Ουκρανονάτο χτύπησε πλοίο – Πούτιν: «Θα απαντήσουμε», vid
- Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου: Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των δυτικών αντιπάλων μας
- Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
- «Αυτό είναι το μυστικό μας όπλο»: Η φράση Πούτιν για το διάστημα που έγινε viral – Video
- Η Ουκρανία ανακοινώνει ότι παρέλαβε 1.003 νέες σορούς από τη Ρωσία
- Μια Αμερικανίδα δικαστής κρίθηκε ένοχη για «παρεμπόδιση» της σύλληψης ενός μετανάστη
- Ξεκίνησε η εγκατάσταση «έξυπνων» καμερών παρακολούθησης κυκλοφορίας στην Αττική
- Μείωσε το βασικό επιτόκιο στο 16% η Τράπεζα της Ρωσίας









