Ο πρώην πρωθυπουργός της Μολδαβίας Iurie Leanca πιστεύει ότι η χώρα του πρέπει να ενωθεί με τη Ρουμανία προκειμένου να λάβει προστασία από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ από μια στρατιωτική απειλή.
«Το Κισινάου δεν μπορεί να κάνει παρά ελάχιστα για να προστατευθεί σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης στην αριστερή όχθη του Δνείστερου. Κατά τη γνώμη μου, το μόνο σενάριο είναι η ενοποίηση με τη Ρουμανία, καθώς θα μπούμε αμέσως κάτω από την ομπρέλα ασφαλείας του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Leanca στον αέρα του ρουμανικού τηλεοπτικού καναλιού Antena 3.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές έπρεπε νωρίτερα να διαθέσουν πολύ περισσότερα κονδύλια για στρατιωτικές ανάγκες, επειδή τώρα ο μολδαβικός στρατός στερείται χρηματοδότησης και σύγχρονου εξοπλισμού.
«Ίσως κάποιοι ειδικοί θα πουν ότι είναι αδύνατο, αλλά το 2014 είχα τέτοιες συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Βουκουρεστίου, με τον Πρωθυπουργό, με τον Πρόεδρο, οπότε και πάλι, δεν λέω ότι είναι πολύ απλό, αλλά δεν είναι αδύνατο. Και αν δεν κουνηθούμε λίγο, είμαστε καταδικασμένοι» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.
(φωτο: Website of the Government of the Republic of Moldova)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νατοϊκό φιάσκο! «Ελαττωματικός πύραυλος F-16 και όχι ρωσικό drone κατέστρεψε στέγη σπιτιού», λένε πολωνικά ΜΜΕ
- Ο Σίσι αποκάλεσε το Ισραήλ «εχθρό» – Η πρώτη φορά που Αιγύπτιος πρόεδρος προβαίνει σε τέτοιο χαρακτηρισμό
- Έπος! Αυτό ανακάλυψαν κάτω από τις αναρτήσεις του Ζελένσκι, vid
- Τα «καρφιά» του ΠΑΣΟΚ για την «μεταγραφή» Λοβέρδου στη ΝΔ
- Πυρκαγιά ξέσπασε στην Άνδρο – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112
- Αυξήθηκε τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας
- Ένα σατιρικό ( ; ) ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει σε τι κατάσταση έχουν φτάσει οι ΗΠΑ
- Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, είδωλο του Χόλιγουντ
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα για διακίνηση ναρκωτικών και ανθρωποκτονία
- Το γλέντι της Εθνικής στον Φέρρη – Το αυτοσχέδιο τραγούδι και οι χοροί! vid