Εμπειρογνώμονες: Οι ΗΠΑ είναι 15 χρόνια πίσω από την Κίνα όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια

Νέα «σφαλιάρα»

«Η Κίνα είναι πιθανότατα 10 έως 15 χρόνια μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πυρηνική ενέργεια, ιδιαίτερα στην ικανότητά της να αναπτύσσει και να λειτουργεί πυρηνικούς αντιδραστήρες τέταρτης γενιάς», ανέφερε μια έκθεση από το Ίδρυμα Πληροφορικής και Καινοτομίας (ITIF). Υπάρχουν επί του παρόντος 27 πυρηνικοί αντιδραστήρες υπό κατασκευή στην Κίνα – δυόμισι φορές περισσότεροι από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Ο μέσος χρόνος κατασκευής είναι περίπου επτά χρόνια, που είναι επίσης πολύ πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.


Στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά, τα πράγματα φαίνονται σκούρα: Αν και οι ΗΠΑ έχουν τους περισσότερους πυρηνικούς σταθμούς στον κόσμο και η κυβέρνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν βλέπει την πυρηνική ενέργεια ως σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση της (υποτιθέμενης) υπερθέρμανσης του πλανήτη, δεν υπάρχουν νέοι πυρηνικοί αντιδραστήρες που να κατασκευάζονται επί του παρόντος στις ΗΠΑ. Και οι αντιδραστήρες που τέθηκαν σε λειτουργία πρόσφατα αντιμετώπισαν κάθε είδους δυσκολίες στην διαδικασία κατασκευής – οι χρόνοι κατασκευής έχουν καθυστερήσει και το κόστος ήταν πολλές φορές υψηλότερο από το προγραμματισμένο.

Επιπλέον, η Κίνα είναι τεχνολογικά ανεξάρτητη από τη Δύση σε αυτόν τον τομέα και εισάγει νέες, πρωτοποριακές τεχνολογίες!

Και το κερασάκι στην τούρτα: Η Κίνα είναι πλέον ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον αριθμό των αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την τεχνολογία πυρηνικής σύντηξης.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί