«ΕΜΦΥΛΙΟΣ» στις ΗΠΑ για την Ρωσία – Τι ακριβώς συμβαίνει και βάζει «ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ»

Πως επηρεάζει ελεύθερες φωνές στην Ελλάδα

Ο βρετανικός Guardian, απηχώντας απόψεις διεθνιστικών μεσών ενημέρωσης αλλά και του Βαθέος Κράτους των ΗΠΑ, δείχνει πως έχει ξεκινήσει, για την ώρα, λεκτικό πολιτικό κυνήγι φωνών που εξηγούν στον αμερικανικό λαό πως ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε, ή έστω υποκινήθηκε, από το ΝΑΤΟ και το νεοναζιστικό καθεστώς Ζελένσκι.

Όπως γράφει μεταξύ άλλων η εφημερίδα, στοχοποιώντας πρόσωπα στην Αμερική αλλά και πλατφόρμες βίντεο, οι οποίες φιλοξενούν ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ από την Δύση βίντεο, όπως το Rumble που χρησιμοποιεί το EL.GR, η υπ’ αριθμόν ένα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ στην Ελλάδα:

«Από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τον βάναυσο πόλεμο της στην Ουκρανία , το Κρεμλίνο βασίστηκε σε Αμερικανούς συντηρητικούς πολιτικούς και συμμάχους των μέσων ενημέρωσης για να αποδυναμώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία και ανέπτυξε επιχειρήσεις παραπληροφόρησης για να παραποιήσει τη φρίκη του πολέμου τόσο για το αμερικανικό όσο και για το ρωσικό κοινό, λένε ειδικοί παραπληροφόρησης.

Μερικά από τα πιο κραυγαλέα ψέματα του Κρεμλίνου (σ.σ. έτσι αποκαλούν τις αλήθειες του πολέμου) σχετικά με τον πόλεμο με στόχο την υποβάθμιση της βοήθειας των ΗΠΑ για την Ουκρανία έχουν προωθηθεί από μεγάλες προσωπικότητες της αμερικανικής δεξιάς, από τον αρνητή του Ολοκαυτώματος Νικ Φουέντες μέχρι τον πρώην σύμβουλο του Τραμπ, Στιβ Μπάνον και τον σταρ του Fox News , Τάκερ Κάρλσον. του οποίου το κοινό των εκατομμυρίων κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ρωσικούς στόχους.

Σε μια πιο πολιτική οδό, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ρεπουμπλικανών για την Ελευθερία της Βουλής, όπως ο Paul Gosar, η Marjorie Taylor Greene και ο Scott Perry – που τον Μάιο ψήφισαν μαζί με άλλα 54 Ρεπουμπλικανικά μέλη κατά ενός πακέτου βοήθειας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία και έχουν εκφράσει άλλες ανησυχίες για τον πόλεμο – έχουν αποδειχθεί χρήσιμοι, αν και ίσως άθελά τους, σύμμαχοι του Κρεμλίνου κατά καιρούς.

Υλικό βίντεο υπέρ της Μόσχας από το δίκτυο RT (πρώην Russia Today), το οποίο στις αρχές του τρέχοντος έτους έκλεισε τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ, προβλήθηκε στο Rumble (σ.σ. το οποίο δέχεται επιθέσεις καθημερινά και δυσκολεύεται κάποιος να ανεβάσει βίντεο σε αυτό), μια πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο δημοφιλής στους συντηρητικούς, η οποία πέρυσι έλαβε σημαντική χρηματοδότηση από μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων. Ιδρύθηκε από τον πρόσφατα εκλεγμένο Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή του Οχάιο JD Vance και υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο Peter Thiel.

Καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι θα ελέγχουν τη Βουλή το 2023, αναμένεται να αυξηθεί η επιρροή αυτών των επικριτών της Ουκρανίας στο Κογκρέσο και τα φιλικά προς την Μόσχα μέσα ενημέρωσης στη δεξιά με επικεφαλής τον Κάρλσον.

(…)

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι, ο οποίος φαίνεται έτοιμος να γίνει πρόεδρος τον Ιανουάριο, απείλησε προεκλογικά ότι εάν το GOP κερδίσει την πλειοψηφία, δεν θα υποστήριζε μια «λευκή επιταγή» για την Ουκρανία.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η συντηρητική πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και οι σύμμαχοί του στα μέσα ενημέρωσης εντείνουν ήδη την κριτική τους για την υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Για παράδειγμα, ο Πέρι, ο πρόεδρος της δεξιάς Ομάδας Ελευθερίας, τον Οκτώβριο διατύπωσε την ιδέα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι χρησιμοποιούν τον αναμενόμενο έλεγχο της Βουλής για να διερευνήσουν τις προσπάθειες και τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν που αφορούν τις ειρηνευτικές συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας.

(…)

Σε μια παρόμοια, αν και κάπως λιγότερο φλεγμονώδη φλέβα, η περιστροφή του Carlson υπέρ της Μόσχας και οι διαστρεβλώσεις σχετικά με τον πόλεμο ήταν εμφανείς από την αρχή και φαίνεται να έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Τα ρωσικά μέσα αναμεταδίδουν συχνά τα σχόλια του παρουσιαστή του Fox News και επαινούν τον Κάρλσον. «Έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση, μια φάση στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε πόλεμο με τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο», προειδοποίησε ο Carlson στο κοινό του στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εμπειρογνώμονες παραπληροφόρησης (σ.σ. «ΕΙΔΙΚΟΙ» όπως οι ΧΟΑΞΑΔΕΣ που ΚΟΒΟΥΝ και ΡΑΒΟΥΝ, όντες άσχετοι αντικειμένου) σημειώνουν ότι ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, συντηρητικοί αστέρες των μέσων ενημέρωσης όπως ο Carlson, καθώς και ο Greene και άλλα δεξιά μέλη του Κογκρέσου, έγιναν πιο ενοχλητικοί σχετικά με το μπλοκάρισμα της βοήθειας στην Ουκρανία, ζητώντας ελέγχους της αμερικανικής βοήθειας (σ.σ. ΜΕΓΑ ΕΓΚΛΗΜΑ κατά τον Guardian).

«Η εισαγωγή ενός ψηφίσματος από την Marjorie Taylor Green για τη βοήθεια ελέγχου προς την Ουκρανία δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένων των διάχυτων αρνητικών μηνυμάτων για την Ουκρανία που προέρχονται από την δεξιά πλευρά του GOP τους τελευταίους τρεις μήνες», ο Bret Schafer, ανώτερος συνεργάτης της Συμμαχίας για την Διασφάλιση της Δημοκρατίας. , είπε.

Πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, σημείωσε ότι «από τα 100 tweet με τα περισσότερα retweet για την Ουκρανία που δημοσιεύτηκαν από υποψήφιους του GOP για το Σώμα από τον Αύγουστο, περίπου το 90% ήταν αντίθετο στην συνεχιζόμενη υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Ο Schafer πρόσθεσε ότι «αν και τα περισσότερα μέλη του Κογκρέσου υποστηρίζουν την Ουκρανία, τα πιο δυνατά μέλη δεν το κάνουν και οι φωνές τους κυριαρχούν στους διαδικτυακούς χώρους».

Ο Τζον Σάιφερ, ο οποίος υπηρέτησε στις εθνικές μυστικές υπηρεσίες της CIA για 28 χρόνια με μια θητεία να ηγείται των επιχειρήσεων της στην Ρωσία (σ.σ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ), είπε ότι ο Πούτιν χρησιμοποιεί ένα βιβλίο που εξέλιξε κατά τη μακρόχρονη καριέρα του στην KGB για να επηρεάσει την πολιτική και την ρωσική κοινή γνώμη.

(…)

Στις ΗΠΑ, το κοινό που λαμβάνει μηνύματα υπέρ του Πούτιν ενισχύθηκε από το Rumble, την πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο, η οποία περιείχε περιεχόμενο RT συμπεριλαμβανομένης μιας συνέντευξης με δύο Αμερικανούς που συνελήφθησαν στην Ουκρανία.

Ένας από τους δύο Αμερικανούς στο βίντεο κλιπ είπε στον συνεντευξιαστή του ενώ βρισκόταν υπό κράτηση ότι είχε εξαπατηθεί για να πολεμήσει στην Ουκρανία από «προπαγάνδα από την Δύση» που ανέφερε ότι Ρώσοι στρατιώτες «σκότωναν αδιάκριτα πολίτες».

Η Megan Squire, αναπληρώτρια διευθύντρια για την ανάλυση δεδομένων στο Southern Poverty Law Center, σημείωσε ότι ο Rumble ήταν επίσης απασχολημένο με την ανακύκλωση υλικού υπέρ του Πούτιν και κατά της Ουκρανίας από πολλές προσωπικότητες στα δεξιά.

(…)

Ωστόσο, για την συνολική επιρροή στο αμερικανικό κοινό, οι βετεράνοι ειδικοί της Ρωσίας λένε ότι το μεγάλο μεγάφωνο της Fox του Carlson εξακολουθεί να υπονομεύει άλλα εργαλεία προπαγάνδας που είναι ευνοϊκά για την Μόσχα.

«Το κοινό των σχολιαστών του Fox News όπως ο Τάκερ Κάρλσον, ο οποίος διαδίδει συχνά φιλορωσικές αφηγήσεις, είναι προφανώς μεγαλύτερο από αυτό των νέων παικτών όπως ο Rumble που συχνά φέρουν ρωσική παραπληροφόρηση», δήλωσε ο Andrew Weiss, αντιπρόεδρος μελετών: «Τέτοιες πλατφόρμες έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση από τις πιο ύπουλες τεχνικές που χρησιμοποιεί ο ρωσικός μηχανισμός προπαγάνδας αυτές τις μέρες (σ.σ. ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;;; Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ, ΚΑΘΩΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ…)».  

photo pixabay

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί