Εμφανίστηκε ο ΦΥΓΑΔΕΥΜΕΝΟΣ Καναδός πρωθυπουργός: «Να σταματήσουμε το κονβόι ελευθερίας που έχει παραλύσει την Οττάβα»

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι οι “αποκλεισμοί” είναι “απαράδεκτοι” και έχουν “αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία του Καναδά“.

Οι δηλώσεις Τριντό έρχονται μετά την 13η ημέρα του κινήματος διαμαρτυρίας κατά των υγειονομικών μέτρων στη χώρα που έχουν προκαλέσει προβλήματα στην πρωτεύουσα Οτάβα και στους εμπορικούς δρόμους της χώρας.

“Οι αποκλεισμοί, οι παράνομες διαδηλώσεις είναι απαράδεκτοι” και “έχουν αρνητικό αντίκτυπο για τα καταστήματά μας, τις μονάδες παραγωγής μας”, δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης ενώπιον των βουλευτών, ενώ η πρωτεύουσα Οτάβα και ορισμένοι βασικοί εμπορικοί δρόμοι έχουν παραλύσει εδώ και μέρες. “Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό”, επέμεινε ο Τριντό.

Η κινητοποίηση, που αρχικά ονομάστηκε “κομβόι ελευθερίας” και είχε στόχο τη διαμαρτυρία για την απόφαση να υποχρεωθούν οι φορτηγατζήδες να εμβολιαστούν προκειμένου να περάσουν τα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, εξελίχθηκε σε μια γενική διαμαρτυρία κατά των υγειονομικών μέτρων στο σύνολό τους και κατά της κυβέρνησης.

Εδώ και τρεις ημέρες, διαδηλωτές έχουν αποκλείσει και τη γέφυρα Ambassador, η οποία συνδέει την πόλη Ουίνδσορ του Καναδά με το Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή η γέφυρα είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και για τα αμερικανικά νοσοκομεία που απασχολούν πολλές Καναδές νοσοκόμες: σχεδόν 40.000 άνθρωποι τη διασχίζουν καθημερινά και από αυτήν διακινούνται αγαθά αξίας 323 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων.

“Ο αποκλεισμός θέτει σε κίνδυνο τις αλυσίδες εφοδιασμού, την αυτοκινητοβιομηχανία, επειδή αυτή η γέφυρα είναι ένα βασικό κανάλι”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, προσθέτοντας ότι η ομάδα του προέδρου Μπάιντεν βρίσκεται σε “στενή επαφή” με τις καναδικές και αμερικανικές συνοριακές αρχές.

“Η διακοπή της κυκλοφορίας βασικών αγαθών και υπηρεσιών πάνω στη γέφυρα Ambassador έχει ήδη τεράστιο αντίκτυπο στη βιομηχανία και τους Καναδούς εργαζόμενους”, δήλωσε ο Μπιλ Μπλερ, υπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί