Ελβετοί αγρότες πέταξαν νεκρά πρόβατα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους λύκους

Οι αγρότες άφησαν πτώματα μπροστά από το κυβερνητικό κτίριο στη Λωζάνη για να πιέσουν για επανάληψη της σφαγής λύκων.


Περίπου δώδεκα κτηνοτρόφοι ήρθαν από την περιοχή Saint-Barthélemy στο καντόνι Vaud της δυτικής Ελβετίας για να τοποθετήσουν 12 πτώματα προβάτων μπροστά από το Chateau Saint-Maire της Λωζάνης, τα κεντρικά γραφεία της περιφερειακής κυβέρνησης, ανέφερε το AFP.

«Αυτά τα πρόβατα θανατώθηκαν χθες το βράδυ», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Keystone-ATS ο Έρικ Χερμπ, μέλος μιας ελβετικής ένωσης που απαιτεί την απομάκρυνση των λύκων.

Ο Patrick Perroud, αγρότης και κρεοπώλης από τον γειτονικό δήμο Oulens, είπε: «Μας έχει κουράσει αυτό. Θέλουμε να σκοτωθούν οι λύκοι. Η επικράτειά μας είναι πολύ μικρή».

Οι κτηνοτρόφοι είχαν διαπραγματευτεί με την περιφερειακή αστυνομία προτού τους επιτραπεί να αφήσουν τα πτώματα των προβάτων σε μουσαμά μπροστά από το κάστρο.

Οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, η οποία υποστηρίχθηκε από το περιφερειακό τμήμα του λαϊκιστικού δεξιού Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος -του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας- δήλωσαν ότι χάνουν πρόβατα.

Αφού εξαφανίστηκαν πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, οι λύκοι επέστρεψαν τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελβετία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Από τότε που εντοπίστηκε η πρώτη αγέλη στο πλούσιο έθνος των Άλπεων το 2012, ο αριθμός των λύκων έχει αυξηθεί σε 32 με πληθυσμό περίπου 300.

Οι αγρότες υποστήριξαν ότι η προτεινόμενη σφαγή των λύκων ήταν ζωτικής σημασίας για την προστασία των ζώων και του μέλλοντος των αλπικών κοινοτήτων, ενώ περιβαλλοντικές ομάδες είπαν ότι η σφαγή προχώρησε πολύ περισσότερο από ό,τι επιτρέπει ο νόμος και θα μπορούσε να αποδεκατίσει τον πληθυσμό των λύκων.

Ο πληθυσμός των υβριδικών λυκόσκυλων αυξάνεται σε μέρη της Ευρώπης , ανέφερε ο Guardian τον περασμένο μήνα.
Στην Τοσκάνη, στην Ιταλία και σε ορισμένες άλλες περιοχές, τα υβριδικά λυκόσκυλα αντιπροσωπεύουν έως και το 70% του πληθυσμού των λύκων.

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί