Στον απόηχο της πρόσφατης απαγόρευσης από την Αυστραλία της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις ηλικίες κάτω των 16 ετών, η Ελβετίδα υπουργός είπε στην εφημερίδα SonntagsBlick ότι η χώρα της θα έπρεπε να εξετάσει ανάλογα μέτρα.
«Ο δημόσιος διάλογος στην Αυστραλία και την ΕΕ είναι σημαντικός. Θα πρέπει να διεξαχθεί και στην Ελβετία. Είμαι ανοικτή σε μια απαγόρευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε η Σνάιντερ, μέλος του κεντροαριστερού κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών. «Πρέπει να προστατεύσουμε καλύτερα τα παιδιά μας».
Σύμφωνα με την αξιωματούχο, οι αρχές πρέπει να εξετάσουν τι ακριβώς θα πρέπει να περιοριστεί, απαριθμώντας επιλογές όπως την απαγόρευση της χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης από παιδιά, τον έλεγχο των επικίνδυνων περιεχομένων και τη διαχείριση αλγόριθμων που εκμεταλλεύονται τις ευαισθησίες των νέων.
Λεπτομερείς συζητήσεις θα ξεκινήσουν από το νέο έτος, βάσει μιας έκθεσης για το θέμα, είπε η υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ίδιες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης: πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για όσα τα παιδιά και οι νέοι άνθρωποι “καταναλώνουν”».
Την απαγόρευση στην Αυστραλία υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό πολλοί γονείς και οργανώσεις που προκρίνουν την ευημερία των παιδιών, ωστόσο επικρίθηκε από τεχνολογικούς κολοσσούς και προασπιστές της ελευθερίας του λόγου.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το κοινοβούλιο του ελβετικού καντονιού Φριμπούρ υπερψήφισε την απαγόρευση για τα παιδιά να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα στο σχολείο έως την ηλικία των 15 ετών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το ρομπότ Optimus του Έλον Μασκ σερβίρει ποπκορν στο Βερολίνο! vid
- Εξερευνήτρια ολοκλήρωσε τη διαδρομή από την “τελευταία μοίρα” μέχρι τον Νότιο Πόλο
- Λαμία: Οι αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια Τραγάνας επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων
- Εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου της Πέλλας – Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά 2 ελληνιστικά αγάλματα
- Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα της Δυτ. Θεσσαλίας
- Εμανουέλ Μακρόν: Η Γαλλία θα ναυπηγήσει ένα νέο αεροπλανοφόρο
- Μακελειό στο Γιοχάνεσμπουργκ: Ένοπλοι σκότωσαν 9 άτομα σε επίθεση σε ταβέρνα, vid
- Η Δεξιά δεν ξεχνά την ιστορία και θέλει ίσως να κάνει αυτό που της έκαναν
- Η Δημοτική Αστυνομία Αθήνας επιστρέφει πινακίδες
- Ξαφνικό μπλακ άουτ στο Σαν Φρανσίσκο άφησε την πόλη στο σκοτάδι – Διακόπηκαν συγκοινωνίες, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΑΓΡΟΤΕΣ









