• Αρχική
  • Άρθρα
  • «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!» Στους δρόμους χιλιάδες Ισπανοί για τα περιοριστικά μέτρα – Τί συνέβαινε την ίδια ώρα στην Ελλάδα;

«ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!» Στους δρόμους χιλιάδες Ισπανοί για τα περιοριστικά μέτρα – Τί συνέβαινε την ίδια ώρα στην Ελλάδα;

Οι εικόνες τα λένε όλα...

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο της Μαδρίτης εναντίον των περιοριστικών μέτρων των αρχών για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κραυγάζοντας «Ελευθερία!», σε ατμόσφαιρα εχθρική προς τα μέσα ενημέρωσης, χιλιάδες διαδηλωτές έκαναν πορεία από τον σιδηροδρομικό σταθμό Ατότσα ως την πλατεία Κολόν.

Οργισμένοι διαδηλωτές

Πολλοί από τους διαδηλωτές δεν φορούσαν μάσκες, παρ’ όλο που είναι νομικά υποχρεωτική η χρήση της στους δημόσιους χώρους στην Ισπανία.

«Ο κόσμος πρέπει να ανοίξει τα μάτια του, να πάψει να φοβάται, να λογαριάσει πως δεν μιλάμε παρά για μια βαριά γρίπη, που περιμένεις να περάσει κι αυτό είναι όλο» είπε η Μιλάγρος Σολάνα, συνταξιούχος, 71 ετών.

«Η θνησιμότητα είναι χαμηλότερη από ό,τι άλλα χρόνια» πρόσθεσε, υποβαθμίζοντας τον επίσημο απολογισμό (55.000 νεκροί εξαιτίας της COVID-19, 2,5 εκατ. καταγεγραμμένα κρούσματα του SARS-CoV-2) στην Ισπανία.

Δίπλα της, μια φίλη της έδειχνε στο κινητό της φωτογραφίες που κατ’ αυτήν αποδεικνύουν ότι «τα νοσοκομεία είναι άδεια».

Ορισμένοι διαδηλωτές εξάλλου καταφέρθηκαν εναντίον του εμβολιασμού.

Εν όψει του “τρίτου κύματος”, η κυβέρνηση της Ισπανίας επέβαλε απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας και περιορισμούς στην κίνηση μεταξύ περιφερειών της χώρας.

Στους δρόμους και οι Έλληνες

Στον αντίποδα, οι Έλληνες προτίμησαν να βγουν μαζικά στους δρόμους για… τα ψώνια τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις στήνονταν στην ουρά επί ώρα, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν τις αγορές τους.

Δείτε εικόνες και βίντεο…photo: video screenshot