• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εκτός ελέγχου η Μινεάπολη μετά το θάνατο του Φλόιντ – Διαδηλωτές μπούκαραν σε αστυνομικό τμήμα (VIDEO)

Εκτός ελέγχου η Μινεάπολη μετά το θάνατο του Φλόιντ – Διαδηλωτές μπούκαραν σε αστυνομικό τμήμα (VIDEO)

Η κατάσταση, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς, είναι ανεξέλεγκτη στη Μινεάπολη καθώς διαδηλωτές εισέβαλαν, την Πέμπτη (28/05, τοπική ώρα), στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στις φλόγες η Μινεάπολη για ακόμα ένα βράδυ καθώς, την Πέμπτη (28/05, τοπική ώρα), διαδηλωτές εισέβαλαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, μιας και οι βίαιες κινητοποιήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στον απόηχο του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς. 

Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο αρχηγείο της αστυνομίας της Μινεάπολης, πυροβολώντας και καταστρέφοντας τα πάντα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Οι δυνάμεις της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Εξαγριωμένο πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στο κτίριο, έσπασε τα παράθυρά του και κάποιοι, μάλιστα, προσπάθησαν να το πυρπολήσουν.

​Η παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή ήταν ισχυρότερη, νωρίτερα, αλλά οι αξιωματικοί -απ’ ό,τι φαίνεται- έχουν υποχωρήσει έκτοτε, μιας και δεν πρόβαλαν αντίσταση στην εισβολή των διαδηλωτών στο αστυνομικό τμήμα.

​Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Ουάλτς, έχει ενεργοποιήσει ακόμα και την Εθνοφρουρά για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φλόιντ σκοτώθηκε, την περασμένη Δευτέρα (25/05), αφού δέχτηκε επίθεση από αρκετούς αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων τον πίεζε στον λαιμό με το γόνατό του και ο 46χρονος φώναζε: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, έχουν αποπεμφθεί από το Σώμα.


Με πληροφορίες από sputnik/photo: video screenshot