Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ουκραίας, Β. Ζελένσκι είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας και σύμμαχο του Πούτιν, Α. Λουκασένκο.
Λεπτομέρειες από αυτή την συνομιλία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές και κανείς δεν ξέρει, αν με το τηλεφώνημα ο νεοναζί πρόεδρος θέλει να κερδίσει χρόνο ή υπάρχει διάθεση για συνθηκολόγηση.
Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, ενώ είχε χαρακτηριστεί ως δικτάτωρ, πλέον αποτελεί χρήσιμο συνομιλιτή, μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.
Χθες αυτό και ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν, συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία, την θέση του Μινσκ και τη συμμετοχή σε αυτήν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, με τον Λουκασένκο να αναφέρει πως γίνονται κινήσεις παράνοιας που ίσως οδηγήσουν σε ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου της Λευκορωσίας, Belta, η συνομιλία του Αλεξάντερ Λουκασένκο και του Εμανουέλ Μακρόν διήρκησε περίπου μια ώρα και 20 λεπτά και αφορούσε στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, με τους δύο Προέδρους να συζητούν την θέση της Λευκορωσίας και τη συμμετοχή της σε αυτό το ζήτημα.
Μάλιστα, ένα σημαντικό μέρος της συνομιλίας μεταξύ των δύο ανδρών αφιερώθηκε στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και στη θέση του Μινσκ σε αυτή την παγκόσμια τάξη πραγμάτων, ενώ οι ηγέτες μίλησαν, επίσης, για την σχέση μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας.
photo president.gov. ua
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέθανε Chris Rea σε ηλικία 74 ετών – Ήταν ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas»
- Κ. Μητσοτάκης: Τι δήλωσε μετά την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ
- “Οδύσσεια”: Εντυπωσιάζει το πρώτο trailer της κινηματογραφικής υπερπαραγωγής του Νόλαν
- Συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο – Ποια θέματα θα συζητηθούν
- Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με εκπροσώπους των φορέων οδικών μεταφορών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη για παράνομες επιδοτήσεις σε συνδικαλιστή και δύο αγρότες από την Κρήτη
- Είναι τόσο απλά τα λόγια! Γιατί δεν τα ακούν αυτοί που πρέπει να τα ακούσουν;
- Φάμελλος από Θεσσαλονίκη: “Χρειαζόμαστε μια ισχυρή Πολιτεία για να υπάρχει κοινωνικό κράτος”
- Μπλόκο Νίκαιας – Λάρισα: Αποχώρησαν οι αγρότες από τη σήραγγα των Τεμπών
- Ρωσική στήριξη στην Βενεζουέλα! Ανησυχία για τις κινήσεις των ΗΠΑ









