Συνελήφθη στην Ρωσία Ουκρανός διπλωμάτης – Από μικρές αιτίες ξεσπούν πόλεμοι, vid

Ανεβαίνει η ένταση...

Ουκρανός διπλωμάτης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην Αγία Πετρούπολη, σε μία κίνηση που δείχνει πως η ένταση είναι υψηλή.

Τον έπιασαν στα πράσα, αναφέρει το Sputnik, καθώς επιχειρούσε να αποκτήσει απόρρητες πληροφορίες από Ρώσο πολίτη, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας.

«Στις 16 Απριλίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας συνέλαβε επ’ αυτοφώρω στην Αγία Πετρούπολη Ουκρανό διπλωμάτη, τον πρόξενο του γενικού προξενείου της Ουκρανίας στην πόλη, Ολεκσάντρ Σοσονιούκ, κατά την διάρκεια της συνάντησής του με Ρώσο πολίτη και της παραλαβής απόρρητης πληροφορίας, από υπηρεσίες επιβολής του νόμου και βάσεις δεδομένων της FSB» τονίζεται σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

Η FSB συμπληρώνει πως οι ενέργειες του Ουκρανού αξιωματούχου ήταν εχθρικές απέναντι στην Ρωσία και δεν συμβάδιζαν με την διπλωματική του ιδιότητα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στην Ουκρανία αυξάνονται καθηνερινά. Από τα μέσα Μαρτίου η Ρωσία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον τρία στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στα σύνορα των δύο χωρών, ενώ έχει προωθήσει στην περιοχή στρατεύματα, άρματα μάχης και πυραύλους στη μεγαλύτερη τέτοια μετακίνηση δυνάμεών της στην περιοχή από την προσάρτηση της Κριμαίας πριν από επτά χρόνια. Η απάντηση του Κιέβου ήταν ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις και η εντατικοποίηση των ελέγχων σε στρατηγικής σημασίας υποδομές.

Η «παγωμένη», όπως συχνά χαρακτηρίζεται, σύγκρουση των δύο χωρών αποτελεί ένα ανοικτό μέτωπο, το οποίο είναι έτοιμο να πάρει φωτιά. Η Ρωσία ποτέ δεν ξέγραψε την Ουκρανία, την οποία θεωρεί αναπόσπαστο μέρος της πίσω αυλής της. Έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθεί τη γείτονά της να πέφτει στις αγκαλιές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως του ΝΑΤΟ και να ξεφεύγει από τη ζώνη επιρροής της.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί