ΕΚΤΑΚΤΟ! Παρέμβαση Ρωσίας για την Λιβύη – Καίνε ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ σημαίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαμός στην Λιβύη, η οποία μαγνητίζει σιγά-σιγά τα βλέμματα και την παγκόσμια προσοχή.

Όπως διαβάστε πριν από λίγο, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, εχθρός της Τουρκίας και άρα στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας -ΛΟΓΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ-, δήλωσε ότι έλαβε την «λαϊκή εντολή» να κυβερνήσει την Λιβύη!

Υποσχέθηκε δε να συνεχίσει την επίθεσή του εναντίον των ισλαμιστών της Τρίπολης.

https://twitter.com/i/status/1254923700568313856

Πριν από λίγο υπήρξε παρέμβαση της Ρωσίας, η οποία παρουσιάζεται έκπληκτη από τους ισχυρισμούς του επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNΑ)  πως ανέλαβε την ηγεσία στη χώρα, επιμένοντας πως η κρίση δεν μπορεί να λυθεί στρατιωτικά.

Σε αυτό ο σημείο υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:

  • Η Ρωσία, η οποία στηρίζει τον Χάφταρ κατά του ισλαμιστή αντίπαλού του Σάρατζ, ο οποίος ελέγχει την Τρίπολη, να έχει δράσει στο παρασκήνιο, αλλά ρητορικά να παρουσιάζεται ουδέτερη.
  • Ο Χάφταρ να δρα εκτός ρωσικού πλαισίου.

«Υπάρχουν αποφάσεις της συνόδου κορυφής στο Βερολίνο και, το πιο σημαντικό, το ψήφισμα 2510 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο θα πρέπει πρώτα να εφαρμοστεί από τους ίδιους τους Λίβυους, με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ», σημείωσε η πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Τασσόμαστε υπέρ του διαλόγου στη Λιβύη χωρίς αποκλεισμούς ως μέρος της πολιτικής διαδικασίας, δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση», συνέχισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η Μόσχα διατηρεί επαφή με όλα τα μέρη της σύγκρουσης στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένου του Χαφτάρ.

Αναμένουμε τι μέλλει γενέσθαι, πάντως οι εξελίξεις τρέχουν στην Λιβύη! Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός κατέρριψε τουρκικό μαχητικό, την Δευτέρα, μετά από προσπάθειά του να βομβαρδίσει δυνάμεις του LNA Κοντά στην Al-Washka.

Την ίδια ώρα οι οπαδοί του Χάφταρ κατέκλυσαν τους δρόμους της Βεγγάζης για να πανηγυρίσουν, ενώ στην πόλη Ζιντάν έκαψαν τουρκικές σημαίες, με τον LNA να κάνει λόγο για τουρκικές δυνάμεις κατοχής.

Δείτε:

https://twitter.com/i/status/1254969892090101761

https://twitter.com/LNA2019M/status/1254882001989107712

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί