• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Ερντογάν μίλησε μέσα από την Αγιά Σοφιά – Έγινε ισλαμική προσευχή (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ο Ερντογάν μίλησε μέσα από την Αγιά Σοφιά – Έγινε ισλαμική προσευχή (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ανάγνωση κορανίου μέσα στο σύμβολο των Ελλήνων...

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν μίλησε μέσω οθόνης μέσα από την Αγιά Σοφιά, ενώ έστησε ολόκληρο σόου για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από τον χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας στήθηκε από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (ΤRT) ώστε να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453.

Όλη η Τουρκία παρακολουθεί τηλεοπτικά τα τείχη της Πόλης να πέφτουν ακριβώς μπροστά από την Αγιά Σοφιά.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβλήθηκε live η φιέστα που περιελάμβανε μουσική και τραγούδια. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε το τηλεοπτικό σόου που διοργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας με ανάγνωση προσευχών εντός της Αγίας Σοφίας.

Οι ιμάμηδες διάβασαν αποσπάσματα από το Κοράνι, τα οποία ακούστηκαν από τον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας, μαγαρίζοντας το σύμβολο του Ελληνισμού.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η προσέλευση του κόσμου είναι λιγοστή έως ελάχιστη.

Η κακόγουστη, με έντονο το κιτς στοιχείο, φιέστα που έστησε o Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης έλαβε τέλος.

Στα κοινωνικά δίκτυα της τουρκικής προεδρίας προβλήθηκε live η φιέστα, που έχει οργανώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με μουσική και τραγούδια, για να πείσει το ακροατήριο.

Δείτε φωτογραφίες από την κιτς τουρκική παραγωγή

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί με κύριο πρωταγωνιστή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος χαιρέτησε τον κόσμο στα πλοιάρια στον Βόσπορο, τα οποία παριστούσαν πως πήγαιναν να αλώσουν την Πόλη…

Η δημόσια εμφάνιση από το μπαλκόνι που βλέπει στον Βόσπορο του Ερντογάν σηματοδότησε την έναρξη των εορτασμών για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Σε δήλωσή του ο Ερντογάν χαρακτήρισε την επέτειο «μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην Ιστορία» και «σημείο καμπής που εγκαινίασε μια νέα εποχή».