ΕΚΤΑΚΤΟ! Γαλλία και Ρωσία αποφάσισαν: Πρόβλημα η Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Και η Αμερική κάλεσε την Άγκυρα να μαζευτεί...

Πριν από λίγο, οι Πρόεδροι Ρωσία και Γαλλίας, Πούτιν και Μακρόν, είχαν επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Μόσχα η συνομιλία έγινε σε άριστο κλίμα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνεννόησης που προωθείται.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, θέλει να σπάσει τα τείχη μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάνοντας λόγο για μια Ευρώπη από την Λισαβόνα έως τον Βλαδιβοστόκ.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως η Λιβύη είναι το φλέγον ζήτημα των ημερών. Η Γαλλία το έθεσε σε άμεση προτεραιότητα, ενώ η Μόσχα στην τέταρτη θέση των κρίσιμων ζητημάτων μετά από Ουκρανία, Βαλκάνια και Συρία, δείχνοντας στον Μακρόν πως υπάρχουν και άλλα προβλήματα που χρειάζονται διευθέτηση.

Αποφάσισαν πως πρέπει να βρεθεί άμεσα πολιτική «λύση» για την Λιβύη με κατάπαυση πυρός. Η «καμπάνα» χτύπησε για την Τουρκία, η οποία δημιουργεί το πρόβλημα, καθώς επιδιώκει να προωθηθεί στα ανατολικά με πολεμικές επιχειρήσεις.  Ένα πρόβλημα που πρέπει να «λυθεί».

Αλλά και η Ουάσινγκτον, από την πλευρά της, κάλεσε όλους τους μισθοφόρους να απομακρυνθούν από την βορειοαφρικανική χώρα. Ως γνωστόν, η Τουρκία είναι εκείνη που παραδέχεται την αποστολή μισθοφορικών δυνάμεων στην περιοχή (τουλάχιστον 13.000).

Μένει να δούμε αν οι μεγάλοι κατορθώσουν να συνετίσουν την Τουρκία. Ειδάλλως ουδείς γνωρίζει που μπορούν να φτάσουν τα πράγματα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί