ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: Επιστρέφει η Μόσχα στην Συμφωνία για τα σιτηρά – Οργή Ρώσων στο Telegram

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι!!!

Η Ρωσία ανανέωσε την συμμετοχή της στην Πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το Ria Novosti.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχει δώσει γραπτές εγγυήσεις να μην χρησιμοποιήσει τον διάδρομο σιτηρών για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας!

Και το θέατρο συνεχίζεται με τους Ρώσους χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν αρνητικά την εν λόγω εξέλιξη στο Telegram.

«Τιιιι;;;, Αδυναμία!!! Φαινόμαστε ακόμα μία φορά ως οι απόλυτοι ηττημένοι», είναι μερικά από τα σχόλια!!! Από την πλευρά της η Τουρκία παρουσιάζεται στον πλανήτη ως η χώρα που λύνει τις διαφορές και προσφέρει παγκόσμια υπηρεσία στο πρόβλημα της πείνας του πλανήτη! Δικαιολογημένα τα πανηγύρια στην Άγκυρα.

«Χάρη στην συμμετοχή ενός διεθνούς οργανισμού (του ΟΗΕ), καθώς και στη βοήθεια της Τουρκίας, κατέστη δυνατό να ληφθούν οι απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις από την Ουκρανία για την μη χρήση του ανθρωπιστικού διαδρόμου και των ουκρανικών λιμανιών, που έχουν προσδιοριστεί προς το συμφέρον της εξαγωγής γεωργικών προϊόντων, για τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίες εστάλησαν στο κοινό συντονιστικό κέντρο την 1η Νοεμβρίου 2022», ανέφερε το ρωσικό στρατιωτικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του, υπενθυμίζοντας πως « μετά την τρομοκρατική ενέργεια που διέπραξε η Ουκρανία στις 29 Οκτωβρίου εναντίον πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικών πλοίων που συμμετέχουν στη διασφάλιση της ασφάλειας του “διαδρόμου σιτηρών”, η Ρωσία ανέστειλε την εφαρμογή της “συμφωνίας προϊόντων”».

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων πως μία από τις προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της συμμετοχής της Ρωσίας στην συμφωνία για τα σιτηρά είναι η εξάλειψη των άμεσων και έμμεσων εμποδίων στις εξαγωγές λιπασμάτων.

Η προσωρινή αναστολή της συμφωνίας έγινε γνωστή το περασμένο Σαββατοκύριακο – μετά την τρομοκρατική επίθεση του Κιέβου σε πλοία του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και πολιτικά πλοία στα νερά της Σεβαστούπολης. Ακολούθησε ρωσικό χτύπημα σε δύο ουκρανικά πλοία με σιτηρά!

Στις 22 Ιουλίου, εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και του ΟΗΕ υπέγραψαν ένα πακέτο δύο εγγράφων στην Κωνσταντινούπολη. Το πρώτο μνημόνιο ασχολείται με τη δέσμευση του ΟΗΕ για άρση των περιορισμών στις εξαγωγές ρωσικών λιπασμάτων και γεωργικών προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές. Το δεύτερο ορίζει τον αλγόριθμο για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας. Αυτή η συμφωνία πακέτου στοχεύει, όπως λέγεται επίσημα, στην διασφάλιση της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας.

photo pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί