Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης της Παρασκευής που μετέτρεψε σε συντρίμμια μεγάλο μέρος του Saratoga, πολυτελούς ξενοδοχείου της Αβάνας, αυξήθηκε χθες Κυριακή στους 31 νεκρούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κούβας.
Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 30 νεκρούς.
Είκοσι τέσσερις άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων συνέχιζαν χθες τις έρευνες για τον εντοπισμό πτωμάτων στα συντρίμμια του νεοκλασικού κτιρίου στην παλιά πόλη.
Οι νεκροί είναι 16 άνδρες και 14 γυναίκες. Τέσσερα από τα θύματα ήταν ανήλικα. Σκοτώθηκε επίσης 29χρονη ισπανίδα τουρίστρια καθώς έκανε περίπατο μαζί με τον σύζυγό της, που τραυματίστηκε βαριά. Μεγάλο μέρος του πολυτελούς ξενοδοχείου υπό ανακαίνιση που πλησίαζε στην ολοκλήρωσή της –επρόκειτο να ανοίξει ξανά αύριο Τρίτη– καταστράφηκε.
Επτά από τους 24 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, άλλοι έξι σε σοβαρή κατάσταση και 11 λιγότερο σοβαρά.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού το Σάββατο, στο εσωτερικό του κτιρίου εργάζονταν 51 άνθρωποι όταν έγινε η έκρηξη, που εκτιμάται ότι οφειλόταν σε διαρροή την ώρα που το ξενοδοχείο ανεφοδιαζόταν από βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο. Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι υπέστησαν τρομακτική ζημιά.
Το Saratoga, το οποίο διέθετε 96 δωμάτια, δύο εστιατόρια και πισίνα στην οροφή, έμβλημα της παλιάς Αβάνας, είχε υποδεχθεί τα προηγούμενα χρόνια αρκετές διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα.
Το κτίριο, που ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα, μεταμορφώθηκε σε ξενοδοχείο το 1993. Ανακαινίστηκε –έγινε πέντε αστέρων– το 2005.
photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιβεβαίωσε και το Πεντάγωνο! Νέα περίοδος δείχνει να ξεκινά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
- Η μπλε πεταλούδα Atlas με τα 229 χρωμοσώματα ανοίγει νέους δρόμους στην κατανόηση της εξέλιξης
- Αυτά τα μέτρα ανέφερε το ΥΠΑΑΤ για τον περιορισμό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Tο Taste Atlas τίμησε ξανά την Ελλάδα: Τα δύο παραδοσιακά γλυκά με τυρί στα καλύτερα του κόσμου
- Η Gen Z δίνει πνοή στα vintage και second hand καταστήματα – Η “γρήγορη μόδα” ήρθε και στην Ελλάδα
- «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»! Ανησυχία για την κτηνοτροφία και την γεωργία στην Ελλάδα
- Bασίλισσα Καμίλα: Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρεί – Ελπίζει να αναρρώσει για την επίσκεψη Τραμπ
- Γκουτέρες: «Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας»
- Νέες απόκοσμες εικόνες από το Κάλλιο – Αναδύθηκε το βυθισμένο χωριό στη λίμνη Μόρνου
- Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης