Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο παγιδεύει 14 εργαζομένους στην Κολομβία

Δεκατέσσερις εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν όταν σημειώθηκε έκρηξη σε στοά ανθρακωρυχείου στη βόρεια Κολομβία, διαπίστωσε χθες Τρίτη το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας, ευελπιστούμε ότι οι 14 άνθρωποι που παγιδεύτηκαν μπορεί να βρεθούν ζωντανοί», δήλωσε ο Μανουέλ Πραδίγια, ο δήμαρχος στη Σούλια, μιλώντας σε κολομβιανό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Σούλια βρίσκεται στον νομό Βόρειο Σανταντέρ, που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα.

Ένας από τους ανθρακωρύχους, που βρισκόταν στο εξωτερικό της εγκατάστασης, τραυματίστηκε σοβαρά όταν έγινε η έκρηξη, υπέστη «εγκαύματα σε όλο του το σώμα», διευκρίνισε ο κ. Πραδίγια.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της υπηρεσίας Υγείας του δήμου, τον Χέρσον Όγιος, το ανθρακωρυχείο λειτουργεί νόμιμα και «ανήκει στο συγκρότημα Carbomax». Οι αρχές διενεργούν έρευνα για τα αίτια της έκρηξης, που έγινε προχθές Δευτέρα το απόγευμα.

Υπηρεσίες διάσωσης εργάζονταν χθες για να εντοπίσουν τους ανθρακωρύχους ενώ μέλη των οικογενειών τους, αρκετά εμφανώς αναστατωμένα, περίμεναν στον τόπο του ατυχήματος, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι εξαγωγές ορυκτών και πετρελαίου είναι οι κυριότερες της Κολομβίας.

Στη χώρα με την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στη Λατινική Αμερική καταγράφηκαν 148 θάνατοι εξαιτίας δυστυχημάτων σε ορυχεία και μεταλλεία το 2021.

photo tweet scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί